Yurt geneli yağışlı geçecek

Yurt geneli yağışlı geçecek

Marmara, Kuzey ve İç Ege, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Anadolu'nun batısında yağmur ve sağanak; Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde ise karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı et

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Kuzey ve İç Ege, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Anadolu'nun batısı ile Isparta, Konya'nın kuzeyi, Nevşehir, Aksaray, Kayseri, Niğde, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Van, Muş, Bitlis ve Diyarbakır'ın kuzeyinde görülecek olan yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, sabah ve gece saatlerinde Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile gece Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; sabah saatlerinde Batı Karadeniz kıyı kesimi, Edirne'nin güneyi, Çanakkale'nin kuzeyi, Kocaeli ve Sakarya kıyıları, öğle saatlerinde Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Çanakkale ve Balıkesir'in kuzeyi, gece saatlerinde Rize ve Artvin kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sisle birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.
 
Hava sıcaklığı, yurdun kuzeybatı kesimlerinde 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacak.
 
Rüzgarın genellikle güneyli, Marmara'da kuzey ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.
 
-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-
 
Yağışların; sabah saatlerinde Batı Karadeniz kıyı kesimi, Edirne'nin güneyi, Çanakkale'nin kuzeyi, Kocaeli ve Sakarya kıyıları, öğle saatlerinde Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Çanakkale ve Balıkesir'in kuzeyi, gece saatlerinde Rize ve Artvin kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, su baskını vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.
 
-BAZI İLLERİN HAVA SICAKLIĞI-
 
İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (12)
 
İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı (16)
 
ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kuzey kesimleri, öğleden sonra il geneli aralıklı yağmurlu, sabah ve gece saatlerinde yüksekleri yer yer karla karışık yağmurlu (9)
 
ADANA: Parçalı bulutlu (18)
 
ANTALYA: Parçalı bulutlu (20)
 
KONYA: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra kuzey kesimleri aralıklı yağmurlu (6)
 
TRABZON: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra yağmurlu (11)
 
ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kuzeyi, akşam saatlerinden itibaren il geneli kar yağışlı (3)
 
DİYARBAKIR: Parçalı, zamanla çok bulutlu, sabah saatlerinde sisli, gece saatlerinde kuzey kesimleri yağmurlu, yükseklerinde karla karışık yağmurlu (12)
 
ŞANLIURFA: Parçalı bulutlu (15)
 
-BÖLGELERDE HAVA-
 
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Edirne'nin güneyi, Çanakkale'nin kuzeyi, Kocaeli ve Sakarya kıyıları, öğle saatlerinde Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Çanakkale ve Balıkesir'in kuzeyinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
 
EGE: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve iç kesimlerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.
 
AKDENİZ: Parçalı, batı kesimlerinin çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Göller Yöresi yer yer pus ve sisli, öğle saatlerinde Isparta, gece saatlerinde Hatay çevrelerinin yağmurlu geçecek.
 
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Çankırı, Eskişehir'in batısı, Ankara'nın kuzeyi ile öğle saatlerinden itibaren bölgenin kuzey ve doğusunun yağmur, sabah ve gece saatlerinde kuzeydoğusunun yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde güney ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.
 
BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı, sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde kıyı kesiminde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
 
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Orta Karadeniz, Rize ve Artvin ile öğleden sonra bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinde Rize ile Artvin kıyılarında kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile sabah ve gece saatlerinde Orta Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı olması bekleniyor.
 
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Erzincan, Tunceli, Ardahan ile Malatya ve Erzurum'un kuzeyi, zamanla bölgenin kuzey ve batısı, Muş, Bitlis ve Van çevrelerinin yağmur ve karla karışık yağmur, Erzurum, Ardahan, Kars, Ağrı ve Van çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.
 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, zamanla parçalı çok bulutlu, gece saatlerinde Diyarbakır'ın kuzey kesimleri yağmurlu, yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin kuzey kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.
 
Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.