Yurt dışındaki Mısırlılar oy kullanmaya başladı

Yurt dışındaki Mısırlılar oy kullanmaya başladı

Yurt dışında yaşayan Mısırlıların, cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanmaya başladığı bildirildi.

Yurt dışındaki Mısırlıların, cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanmaya başladığı bildirildi.

Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bedir Abdulati, ilk olarak Yeni Zellanda'daki Mısırlı vatandaşların oy kullanma işlemine başkent Wellington'da yerel saatle 09.00'da başladığını belirtti.

Mısırlı vatandaşların bulunduğu her ülkede oy kullanma işleminin gerçekleşeceğini ifade eden Abdulati, "Yurt dışındaki seçmenlerin oy kullanma işlemi en son Los Angeles'ta başlayacak" dedi.

"Seçimleri protesto çağrısı"

Öte yandan Asalet Partisi Başkanı, Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak liderlerinden İbrahim İhab Şeyha ise yurt dışındaki Mısırlıları, büyükelçilik ve konsolosluklar önünde eylemler düzenleyerek protesto etmeye çağırdı.

Darbe karşıtı "6 Nisan Özgürleri Hareketi" yöneticilerinden Halid Muhammed de yurt dışındaki seçmenlerin oy vermesi için iktidar tarafından sağlanan kolaylıkların da darbeye tepki gösteren halkı, oy kullanma konusunda ikna edemeyeceğini ifade etti.

Mısır Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Abdulaziz Selman, yurt dışındaki vatandaşlarının, cumhurbaşkanlığı seçimi için 124 ülkedeki 141 ayrı seçim merkezinde 15 ila 18 Mayıs tarihleri arasında sandık başına gidebileceklerini duyurmuştu.

Mısır'da 26-27 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçiminde eski savunma bakanı Abdulfettah es-Sisi ile Halk Akımı Platformu Başkanı Hamdin Sabbahi yarışıyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.