Yurt dışında bedava üniversite

Yurt dışında bedava üniversite

Türkiye ile Orta Asya ülkeleri arasındaki ticari ilişkilerin artırılması amacıyla yeni bir köprü kuran Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi'nden eğitime önemli bir katkı geldi.

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, Türkiye'den daha fazla öğrenciyi Kazakistan'a getirmeyi hedeflediklerini belirterek gidiş dönüş uçak biletinin yılda bir defa olmak üzere karşılanacağını bildirdi. Ayrıca giden öğrencilere 100 dolar da üniversite tarafından burs veriliyor. Türkiye'den giden öğrencileri her zaman desteklediklerini belirten Yıldız, "Türkiye'den Kazakistan'a giden öğrencilere bedava eğitim alma imkanı sağlıyoruz. Ücretli Türkiyeli öğrencimiz yok. YÖK'ten herhangi bir denklik problemimiz de yok. Amacımız bu imkanlan anlatıp Türkiye'den daha fazla öğrenciyi dost, kardeş ve stratejik ortak olan Kazakistan'a götürebilmek" dedi. 

1200 Türk diploma aldı Prof. Dr. Musa Yıldız, 6 bin öğrencinin bu şekilde eğitim aldığını açıklarken, Ahmet Yesevi'nin tarihi kayıtlarda 99 bin öğrencisi olduğunun bilgisini verdi. 20 yılda yaklaşık 70 bin mezun verdiklerini söyleyen Yıldız, "Farklı coğrafyalardan on bin öğrenci üniversitemizde eğitim aldı. Türkiye'den ise bugüne yaklaşık olarak 1200 öğrenci Ahmet Yesevi diplomasıyla mezun oldu" dedi.

egitimrehberi

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.