Yurt dışında 123 bin seçmen oy kullandı

Yurt dışında 123 bin seçmen oy kullandı

Yurt dışında, Milletvekili Genel Seçimleri için 8 Ekim'den bu yana 123 bin 7 seçmen sandık başına gitti

Yurt dışında, 1 Kasım'da yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için 8 Ekim'den bugüne 123 bin 7 seçmen sandık başına gitti.

Türkiye'nin Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Fransa, İsviçre ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki 29 temsilciliğinde oy kullanma süreci devam ediyor. 

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Türkiye'nin dış temsilciliklerinde 100 bin 945, gümrük kapılarında ise 22 bin 62 seçmen oy kullandı. 

Türkiye'nin dış temsilcilikleri ve gümrük kapılarında 123 bin 7 seçmen oy kullanırken, bu sayı yurt dışında bulunan 2 milyon 898 bin 960 seçmenin yüzde 4,24'üne karşılık geliyor. 

Bugüne kadar 73 bin 540 Türk seçmenin sandık başına gittiği Almanya, yurt dışında en çok oy kullanılan ülke oldu. 

Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar, farklı tarihlerde başlayarak 54 ülkedeki  113 temsilcilikte 25 Ekim'e kadar oy kullanacak. Gümrük kapılarındaki oy verme işlemi ise 1 Kasım'a kadar sürecek.

Yurt dışındaki seçmenlerin oy kullanabileceği ülkelerden Almanya'da 13, ABD'de 7, Fransa'da 6, Rusya, Çin ve Yunanistan'da 4, Avustralya, Avusturya, Azerbaycan, Bulgaristan, İsviçre, İran, Kazakistan'da 3 temsilcilikte oy verilebilecek.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.