Yurdun geneli beyaz rahmetle buluşuyor

Yurdun geneli beyaz rahmetle buluşuyor

Meteoroloji, İstanbul ve Ankara'nın da aralarında bulunduğu bazı iller için kar yağışı uyarısında bulundu

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Marmara’nın doğusunda Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Bursa, Balkesir, Yalova ve İstanbul’un Anadolu yakası, Batı Karadeniz'in Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop’un iç kesimlerinde, Anadolu’nun batsında Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Konya, Karaman'da, Akdeniz bölgesinin iç kesimlerinde Isparta, Burdur, Kahramanmaraş ve Adana’nın kuzey kesimleri ile Antalya ve Mersin’in iç kesimlerinde, Ege’de Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli ile İzmir, Manisa, Aydın'nın doğusu ve Muğla’nın iç kesimlerinde ve Dou Anadolu’nun güneydoğusunda Hakkari, Bitlis, Muş, Bingöl, Tunceli, Van'ın güneyi ve Şırnak'ın doğusunda, bugün beklenen kar yağışının, kuvvetli ve yer yer yoğun olabileceği tahmin ediliyor.

İstanbul'da kar yağışı gece başlayacak

İstanbul'da akşam saatlerinden sonra başlayacak yağışın, gece saatlerinde karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde ise kar şeklinde meydana geleceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli rüzgarla birlikte karla karışık yağmur ve kar yağışının, bugün ve yarın Anadolu yakasında kuvvetli olmak üzere devam edeceği kaydedilirken, Çarşamba günü akşam saatlerinden itibaren yağışın tekrar karla karışık yağmur ve yer yer yağmur şekline dönmesi bekleniyor. 

Yerde kar yüksekliğinin sahil kesimlerde 1 ila 3 santimetre arasında olabileceği, rakımın yüksek olduğu kesimlerde 5 ila 15 santimetre arasında olabileceği  ifade edildi.

Kar yağışı ve fırtına şeklinde esecek rüzgar nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği ifade idildi.

İstanbul'da tedbirler alındı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İstanbul’a ilişkin uyarıları üzerine karla mücadele çalışmaları için alarm durumuna geçti. 

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, kış şartlarıyla mücadele ekipleri olumsuzluklara karşı bin 28 araç-iş makinesi ve 4 bin 815 personel ile ana arterlerde görev başında olacak.

Bu gece yarısından itibaren başlatılacak kış şartlarıyla mücadele çalışmaları, olumsuz hava koşulları şehri terk edinceye kadar sürecek. 

Ankara'da kar yağışı ve don uyarısı

Kar yağışının, Ankara il genelinde gece saatlerinden sonra başlamasının beklendiği ve bugün gün boyu devam ederek, Çarşamba günü sabah saatlerine kadar etkili olabileceği bildirildi.

Ankara'da yerde 10 ila 20 santimetre arasında kar örtüsü oluşabileceği tahmin edilirken, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzlukların yaşanabileceği kaydedildi.

 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum