Yunus Emre, kabri başında anıldı

Yunus Emre, kabri başında anıldı

Milli Eğitim Bakanı Avcı, "Kardeşlik ruhu, milletimizi bir arada tutan mayadır. Yunus Emre'nin yüzlerce yıldır yankılanan bu çağrılarına bugün her zamankinden daha çok kulak vermek zorundayız." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Kardeşlik ruhu, milletimizi bir arada tutan mayadır. Yunus Emre'nin yüzlerce yıldır yankılanan bu çağrılarına bugün her zamankinden daha çok kulak vermek zorundayız." dedi.

Büyük Türk düşünürü, tasavvuf ve halk şairi Yunus Emre, Eskişehir'in Mihalıççık ilçesi Yunus Emre Mahallesi'nde kabri başında anıldı.

Avcı, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Eskişehir milletvekilleri Harun Karacan ve Emine Nur Günay ile diğer protokol üyeleri, Yunus Emre'nin kabri başında dua etti.

Daha sonra törende konuşan Avcı, Yunus Emre'nin, Anadolu'nun en zor zamanlarında bu topraklara ve insanlara aşıladığı bir ve beraber olma, tefrikaya düşmeme terbiyesini ve ruhunu hatırladıklarını belirterek, bu büyük öğretinin önemini bir kere daha vurguladıklarını bildirdi.

"Yunus Emre'nin çağrılarına bugün daha çok kulak vermeliyiz"

Memleketin bugün bazı tehlikelerin tehdidi altında olduğunu ifade eden Avcı, şöyle konuştu:

"Bu niyetler, bu eylemler, kendileri için uygun her aracı bizi bölmek, parçalamak için kullandı, kullanıyor. Bazen ırkçı ve bölücü bir örgüt eliyle, bazen vahşi ve barbar bir örgüt eliyle bu planlar yürürlüğe konmak isteniyor. Biz, bütün bu kötü niyetleri, bu hevesleri 13. ve 14. yüzyılda kurulan Anadolu-İslam öğretisine sahip çıkarak, atlatacağız, atlatıyoruz. Yunus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli, Hacı Bayram-ı Veli, Hazreti Mevlana, Şeyh Şaban-i Veli gibi uluların, büyük millet büyüklerinin, birliği, beraberliği ve dayanışmayı esas alan çağrılarına uyarak, bu badireleri de atlatıyoruz. Kardeşlik ruhu, milletimizi bir arada tutan mayadır. Yunus Emre'nin yüzlerce yıldır yankılanan bu çağrılarına bugün her zamankinden daha çok kulak vermek zorundayız. Bugün bu çağrılar doğrultusuna bütün ayrılıkçı girişimlere, hep birlikte karşı koymalıyız."

Vali Tuna ise Yunus Emre'nin sevgisinin merkezine insanı değil, Yaradan'ı getirdiğini belirterek, Yaradan'dan ötürü bütün yaradılmışları sevdiğini kaydetti.


aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.