Yunus Emre dizisinin yapımcısından müjde

Yunus Emre dizisinin yapımcısından müjde

TRT1’de yayınlanan “Yunus Emre –Aşkın Yolculuğu” dizisi, dün akşam 44. bölümü ile izleyenlerine veda ederken dizinin yapımcısından güzel bir haber geldi

İsmail Aybey’in Haberi
RİSALEHABER - 
Öncelikle geçtiğimiz ramazan ayı için 22 bölüm çekilen, yoğun istek olunca 22 bölüm daha çekilerek 44 bölüm olarak yayınlanan TRT1’in sevilen dizisi Yunus Emre-Aşkın Yolculuğu dizisi, dün akşam final bölümüyle veda etti. Son bölümde, diyar diyar gezerek şiirlerini okuyan Yunus Emre, Şeyhi Tapduk Emre’den icazet alarak başka memleketlere gönderilir. Yunus Emre’nin şiirlerine bolca yer verildiği final bölümü, zikir sahneleriyle de dikkat çekti. Dilden dile dolaşan şiirleri, dergahlarda okunmaya başladı. Şimdiden, dizinin hayranları üzüntülerini sosyal medyada paylaşmaya başladı.

Yunus Emre dizisinin yapımcısı Mehmet Bozdağ

AŞKIN YOLCULUĞU DEVAM EDECEK

Dizinin Yapımcı-Senaristi Mehmet Bozdağ basın açıklamasında, Yunus Emre’yi anlatmaktan büyük mutluluk duyduklarını ve Aşkın yolculuğuna başka şahsiyetlerle devam edileceğinin sinyalini verdi. Bozdağ kamuoyuna şu sözlerle seslendi: “Yapım Şirketi olarak, Anadolu topraklarının ürettiği büyük zenginliklerden biri olan Yunus Emre'yi ve onun dervişlik yolculuğunu sizlerle buluşturma amacımızı gerçekleştirmenin tarifsiz mutluluğu içerisindeyiz.

Yunus Emre vesilesiyle sizlerle bir süreliğine de olsa muhabbet kurduğumuz için kendimizi şanslı ve mutlu hissediyoruz. Bunun yanında "Biz gelmedik dava için, bizim işimiz sevda için, dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldik" diyen bir anlayışı ekranlara aktarma çabamızı burada nihayete erdirmenin de hüznü içerisindeyiz. Fakat biz bu durumu bir bitiş olarak değil yeni projelere geçiş olarak görüyoruz.

Zira tıpkı ilk yola çıkarken ki heyecanımızı devam ettiriyor ve “Aşkın Yolculuğu” serimizi devam ettireceğimizi belirtmek istiyoruz. Büyük bir mana önderimiz olan Yunus Emre’yle başlayan Aşkın Yolculuğu serisi bir başka büyük mana insanıyla devam edecektir. Aşkın yolculuğu serisinin başlangıcı olan Yunus Emre projemizin gerçekleşmesinde bize destek olan ve hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan TRT Genel Müdürü Şenol Göka’ya, TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren’e, TRT yönetimine, tüm ekibimize ve bu yolculukta bizleri yalnız bırakmayan siz değerli seyircilerimize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz. Son söz büyük mana eri Yunus Emre’nindir: "Doğru yola gittin ise, Er eteğin tuttun ise, Bir hayır da ettin ise, Birine bindir az değil”

Yunus Emre dizisinde Şiirli Veda yazısı için tıklayınız

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
39 Yorum