Yunanistan'ın alternatif para kaynağı Alman şirketler

Yunanistan'ın alternatif para kaynağı Alman şirketler

Yunanistan'ın aniden iflas etmesine karşın yeni para kaynağı olarak Alman şirketleri hakkında dava açabileceği bildirildi.

Yunanistan'ın kreditörler tarafından iflasa zorlanması durumunda, Yunan yolsuzlukla mücadele yetkililerinin Alman şirketlerine karşı daha yoğun bir çalışma başlatacakları bildirildi.

Şayet sözkonusu plan uygulanırsa Alman şirketlerinden Siemens, Lidl, Allianz, MAN ve Hochtief hakkında inceleme başlatılacak.

Yunanistan'a verilen kredi borçlarının en fazlasını Almanya sağlıyor ve ülkedeki reform çalışmaları yine en sert bir şekilde Almanya tarafından eleştiriliyor.

Alman Federal Maliye Bakanı muhafazakar politikacı Wolfgang Schaeuble, krizin çözümü için Yunanistan'ın geçici olarak Avrodan çıkarılabileceğini dahi gündeme getirmişti.

Alman teknoloji devi Siemens'in Yunanistan'daki çalışanlarına karşı rüşvet verdikleri iddiasıyla başlatılan mahkeme devam ediyor.

Siemens çalışanları, telefon ağlarının kendileri tarafından dijitalleştirilme işini alabilmek için, 1997 yılında Yunan telekomünikasyon şirketi OTE yöneticilerine 70 milyon Avro rüşvet vermekle suçlanıyorlar.

Ondan fazla eski Siemens temsilcisinin ve olayla ilgisi bulunan 40 kişinin Mart ayından bu yana yargılanmaları devam ediyor.
 

KAMULAŞTIRMA VE OTOYOL ÜCRETLERİ DE PLANLANIYOR
Yunan basınında bildirildiğine göre Atina'nın alternatif planları arasında bazı kurumların devletleştirilmesi ve otoyollardan alınacak ücretler de bulunuyor. 2013'te özelleştirilen şans oyunları şirketi Opap'ın yeninden kamulaştırılabileceği bildirildi. Ayrıca otoyollardan ve ülkenin en büyük köprüsünden geçiş ücretleri alınabilecek.
Konuyla ilgili Yunan medyasında çıkan haberler hakkında hükümet yetkilileri tarafından önce hiçbir yorum yapılmadı. Ancak Başbakan Alexis Çipras, Cuma günü Parlamentoda yaptığı konuşmada, eski Maliye Bakanı Giannis Varofakis'e, Avrodan çıkmaları halinde kullanılmak üzere bir 'savunma planı' hazırlama talimatı verdiğini söylemişti. Fakat ayrıntıları hakkında bilgi vermedi.

dunyabulteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.