Yunanistan’dan kreditörlere yeni öneriler

Yunanistan’dan kreditörlere yeni öneriler

Yunanistan’ın bugün Brüksel’de Euro Bölgesi liderleri ile gerçekleştirilecek toplantıdan önce dün geç saatlerde kreditörlere yeni öneriler sunduğu bildirildi.

Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras’ın bugün Brüksel’de Euro Bölgesi liderlerinin katılımıyla gerçekleştirilecek acil toplantı öncesinde dün geç saatlerde kreditörlere yeni reform paketi sunduğu bildirildi. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Milano ziyareti sırasında yaptığı açıklamada Yunanistan’ın yeni önerileri sunduğunu ifade etti. Çipras’ın ofisi tarafından yapılan açıklamada, “Başbakan, karşılıklı yarar anlaşması çerçevesinde 3 lidere, nihai çözüm verecek ve sorunun ertelenmemesini sağlayacak yeni önerileri sundu” denildi. Yeni önerilerde kreditörlerin talep ettiği vergilerin artışları ve harcama kesintisine ne kadar yer verildiği bilinmezken, teklifin Atina’nın nakdinin tükenmesinden önce anlaşması sağlanabilmesi için bir umut ışığı olarak görüldüğü kaydedildi.

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker’in yardımcısı Martin Selmayr, sosyal medya üzerinden dün yaptığı paylaşımda Yunanistan tarafından yapılan yeni önerilerin Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde ve Avrupa Merkez Bankası’na iletildiğini kaydederek, bugün gerçekleştirilecek toplantıda ilerleme kaydedilmesi adına iyi bir gerekçe olacağını bildirdi.  

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.