Yunanistan’da adalar satılık

Yunanistan’da adalar satılık

Yunanistan’da satışa çıkarılan adaların bir kısmına değer biçilemese de en pahalı ada olarak 50 milyon avroluk değeriyle 4,5 kilometrekarelik Omfori adası öne çıkıyor.

Kreditörlerin, nakit akışının yeniden sağlanması karşılığında öne sürdüğü koşulları referandumla reddeden Yunanistan’da şahsa ait adalar satışa çıkarılıyor.

UZUN VADEDE KAZANÇLI YATIRIM

‘Online Özel Adalar’ isimli gayrimenkul satış sitesinden derlenen verilere göre bugün itibarıyla şahsa ait 17 özel ada satışa çıkmış durumda. Bu sayının önümüzdeki süreçte 120’yi bulması bekleniyor. Merkezi İngiltere’de bulunan uluslararası gayrimenkul şirketi Spot Blue Müdürü ve gayrimenkul piyasası uzmanı Julian Walker, ekonomik krizle mücadele Yunanistan’dan satışa çıkan şahsa ait adaları almanın uzun vadede kazançlı bir yatırım olacağını söyledi.

DRAHMİ’YE GEÇİLİRSE DAHA UCUZLAR

Walker, Yunanistan’ın avroyu bırakarak eski para birimi drahmiye dönme ihtimalini hatırlatarak, “Eğer avro para birimi olarak kullanılmaz ve yeni bir para birimine geçiş yapılırsa ev fiyatları düşer. Bu nedenle şu anda yatırım yapmak doğru değil. Ancak uzun vadeli yatırımcıysanız ve maddi gücünüz de varsa kriz döneminde satışa çıkan adalardan birini almak mantıklı bir yatırım olabilir” değerlendirmesinde bulundu. Gayrimenkul kiralamanın da alternatifler arasında olduğunu belirten Walker, “Kiralama seçeneği gereksiz ve finansal açıdan zarar verici olabilir. Sadece kısa dönemli tatil düşünenler için bu cazip olabilir” dedi.

SATIŞA ÇIKAN ADALARIN ÇOĞU ATİNA’YA YAKIN

Satışa çıkan Yunanistan adalarından Omfori, Patroklos, Dulichium’un yanında Ege, St. Thomas’tan başka 15 milyon avro değere sahip St. Thomas adası da deniz taksisi ile Atina’ya 45 dakika mesafede bulunuyor. Adanın büyüklüğü 1,2 kilometrekare ve adada 2 köy bulunuyor.

yeni akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.