Yunanistan'da 50 bin sığınmacı mahsur kalabilir

Yunanistan'da 50 bin sığınmacı mahsur kalabilir

'Yunanistan'ın Göç Politikaları Bakanı Muzalas: Sınırların kapatılma ihtimaline karşı hazır olmamız gerekiyor. Yunanistan'da mahsur kalacak olan sığınmacı sayısı 50 bini bulabilir.

Yunanistan'ın Göç Politikaları Bakanı Yannis Muzalas, Avrupa ülkelerinin sınırlarını sığınmacılara kapatma olasılığına ilişkin, "Sınırların kapatılma ihtimaline karşı hazır olmamız gerekiyor. Yunanistan'da mahsur kalacak sığınmacı sayısı 50 bini bulabilir" dedi.

Muzalas, Mega televizyonunda açıklamalarda bulunarak, sınırların kapatılmasının tek taraflı bir karar olacağını vurguladı.

NATO birliklerinin Ege'de devriye gezme ihtimaline de değinen Muzalas, "Frontex ve NATO'nun, Türkiye'nin de kara suları içerisinde devriye gezerek kurtarılan göçmenleri Türkiye'ye iade etmesi öngörülüyorsa bu ilk aşamada olumlu bir gelişme olabilir" ifadelerini kullandı.

Muzalas, Yunanistan'ın İspanya ve İtalya ile göçmen akını konusunda bir ittifak çabası içinde oluğunu anlatarak, AB sınır ajansı Frontex aracılığıyla sığınmacıların Türkiye'ye iade edilmesi konusunda diğer AB ülkelerine baskı uygulayacaklarını bildirdi.

Yannis Muzalas, sığınmacıların yoğun olarak ulaştıkları adalarda kayıt-kabul merkezlerinin şubat ayı sonuna kadar aktif hale gelebileceklerini kaydetti.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.