'Yunanistan sorumsuz davrandı'

'Yunanistan sorumsuz davrandı'

Estonya Başbakanı Roivas Yunanistan'daki mali krizle ilgili olarak, "Ortaklarıyla istişare olmadan sorumsuz davrandılar" dedi.

Estonya Başbakanı Taavi Roivas, "(Yunanistan) Ortaklarıyla istişare olmadan sorumsuz davrandılar. Özellikle de kendi vatandaşları, ülke ekonomisi ve Avrupa'nın geleceği için" dedi.

Roivas, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yunan hükümetinin daha iyi kararlar verebileceğini söyledi.

"Avrupa Birliği, Yunanistan'dan durumun ciddiyetini anlamasını ve reforma karar verme gerekliliğini bekliyordu. O yüzden Avro Bölgesi'nin aldığı son karar Estonya için hayal kırıklığı oldu" ifadelerini kullanan Roivas, AB ülkelerinin Yunanistan hükümeti ve halkını her zaman desteklediğini kaydetti.

Yunanistan için hala umutlu olduğunu ifade eden Roivas, "Daha iyi geleceğe sahip olmak için potansiyel var" diye konuştu.

"Gereken neyse onu yapmaya da hazırız"

Yunan hükümetinden referandum kararı beklenmediğini kaydeden Roivas, "Ortaklarıyla istişare olmadan sorumsuz davrandılar. Özellikle de kendi vatandaşları, ülke ekonomisi ve Avrupa'nın geleceği için. Bu karar çok etkileyeci olabilir" görüşünü paylaştı.

Roivas, "Kısa bir sürede referanduma gitmelerine rağmen umarım Yunanlar doğru olanı yapacak. Estonya ve tüm Avro Bölgesi ülkeleri tamamen bu işe odaklandı. Gereken neyse onu yapmaya da hazırız" dedi.

Avro Bölgesi maliye bakanları, bu ay sonunda sürsesi dolan Yunanistan'ın kurtarma programını uzatmayı reddetti. Yunanistan'nın salı günü IMF'ye 1,6 milyar avro ödemesi gerekiyor. Yeni kredi gelmediği takdirde Yunanistan'ın Avro Bölgesi'nden çıkma ihtimali bulunuyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.