Yunanistan ile yine anlaşmaya varılamadı

Yunanistan ile yine anlaşmaya varılamadı

Avro Grubu Başkanı Jeroen Dijsselbloem, Yunanistan'ın borç kriziyle ilgili müzakerelerde anlaşmaya varılamadığını belirtti.

Avro Grubu Başkanı Jeroen Dijsselbloem, Yunanistan'ın borç kriziyle ilgili müzakerelerde anlaşmaya varılamadığını belirtti.

Dijsselbloem, Lüksemburg'da yapılan Avro Bölgesi Maliye Bakanları toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, görüşmelerde ilerleme kaydedilemediğini ifade etti.

Yunanistan ile bir anlaşmanın hala ihtimal dahilinde olduğunu dile getiren Dijsselbloem, Yunanistan'ı Avro Bölgesi içinde tutmak istediklerini ifade etti. 

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ise Avro Bölgesi'nin 19 liderinin pazartesi günü Yunanistan ile görüşmelerde ilerleme kaydedilmesi için acil olarak toplanacağını söyledi. Tusk, Avrupalı liderlerin Yunanistan'ın durumunun en yüksek seviyede tartışılması amacıyla bir araya geleceğini belirtti.

Avrupa Merkez Bankası ve IMF verilerine göre, Yunanistan'ın toplam borcu 320 milyar avro ve milli gelirin yüzde 177’ine tekabül ediyor. Yunanistan'ın kurtarma paketine ödemesi gereken 240 milyar avro borçlarının en büyük bölümünü oluşturuyor. Ayrıca, ülkenin Avrupa'nın lokomotif ülkesi olan Almanya'ya 56 milyar avro borcu bulunuyor. 

Yunanistan, haziranda IMF’ye 1,5 milyar avro ve 5,2 milyar avro da kısa dönemli borçlanma senetleri olmak üzere 6,7 milyar avro borç ödemesi gerekiyor. Ülkenin temmuzda da IMF’ye 452 milyon avro, kısa dönemli senetlere 2 milyar avro ve Avrupa Merkez Bankası'na 3,5 milyar avro olmak üzere 5,95 milyar avro borç ödemesi bulunuyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.