Yunanistan eğitimindeki 'Cihad' olumlu sinyaller veriyor

Yunanistan eğitimindeki 'Cihad' olumlu sinyaller veriyor

Kokkinos ve 6 kişilik ekibi tarih müfredatı çalışmalarını yürütüyor. Açıklamalar umut verici

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Yunanistan'da tarih eğitimi müfredatı sil baştan yenileniyor. Üstelik bu sefer çok tartışılacak bir konu da müfredat içinde yerini almaya hazırlanıyor; "Cihad."

University of the Aegean'dan George Kokkinos ve 6 kişilik ekibi tarih müfredatı çalışmalarını yürütüyor. Üstelik Kokkinos, Cihad kavramı konusunda batılı meslektaşlarının düştüğü yanlıştan uzak durmayı tercih ediyor. 

Ekibin bir parçası olan Angelos Palikidis, cihad konusunda yaptıkları çalışmaları şöyle anlatıyor;

"Çocuklar kritik tarihsel düşünceyi geliştirmelidirler. Bu nedenle bugün hala ilkokuldan başlayarak toplumu etkileyen zorlu konuları öğretmeye başlamamız gerektiğine karar verdik. Örneğin yoğun İslamofobyanın yaşandığı bu zamanda, birçok kişinin yanlışlıkla kutsal bir savaş olarak baktığı ve Müslümanlara düşman olmasına neden olan cihadın anlamının arkasındaki tarihi bağlamı işaret etmeliyiz, modern yorumda insanoğlunun iç mücadelesine atıfta bulunulduğunu da ortaya koymalıyız." 

Ekibin diğer parçası Kostas Kasvikis de konu ile ilgili; "Tarih dersleri, bir insanın yolculuğundaki çatışmaları ve travmatik anları göstermelidir. Tarihi olaylar hakkında sadece öğretimi değil, öncelikle öğrencilere tarihin eleştirel bir bakış açısıyla incelenerek modern tarihsel kavramları inceleme yeteneği vermeliyiz" diyor.

Ekathimerini'nin haberine göre müfredat içine alınacak cihad kavramına İslam karşıtlarının aksine olumlu ve doğruya yakın bakış açısı geliştirilmesi Yunanistan'da yeni tartışmalar çıkaracak gibi görünüyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum