'Yunanistan Atina'nın ortasında Türk eseri cami istemez'

'Yunanistan Atina'nın ortasında Türk eseri cami istemez'

Batı Trakya'da İskeçe seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, "Yunanistan, Ortodoks bir devlet, İslam'a uzak, Osmanlı eserlerine düşman. Atina'nın ortasında bir yerde faal bir cami istemez, Türk eseri bir cami istemez." dedi.

Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, Atina'da bir camiye değil diğer Avrupa ülkelerinde olduğu gibi birçok camiye ihtiyaç bulunduğunu söyledi.

Camisi bulunmayan tek Avrupa başkenti olan Atina'da, Müslümanların büyük kısmı namazlarını garajlarda veya ibadethaneye çevrilen apartmanların bodrum katlarında kılmak zorunda kalıyor. Ülkede zaman zaman gündeme gelen başkentte cami yapılması konusu son olarak Başbakan Aleksis Çipras'ın iki gün önce "Önümüzdeki dönem içerisinde Atina'da cami ve Müslüman mezarlığı inşasına doğru ilerliyoruz." yönündeki açıklamasıyla yeniden gündeme taşındı.

Gümülcine Müftüsü Şerif, AA muhabirine yaptığı açıklamada cami yapılması konusunun yıllardır sürüncemede olduğunu kaydetti. Bir yıl önce de Atina'da cami yapılması konusunun gündeme geldiğini ancak açılan ihaleye hiçbir inşaat şirketinin katılmadığını dile getiren Şerif, "Fanatizmin olduğu yerde bir şeyi görmedikçe inanmıyorum." diye konuştu.

Atina'da Akropolis'in altındaki Fethiye Camisinin müze şeklinde kullanıldığını diğer caminin ise halen tamirde tutulduğunu dile getiren Şerif, Yunanistan'ın tüm kentlerinde Osmanlı'dan kalma camilerin olduğunu ancak bunların zamanla yıkıldığını anımsattı.

Batı Trakya'da 320 civarında caminin ibadete açık olduğunu dile getiren Şerif, ancak Atina'da bir tane caminin bile hizmet vermediğini kaydetti. Atina'da Türk olmayan Müslüman nüfusunun da sayıca fazla olduğunu söyleyen Şerif, "Atina'da bir camiye değil diğer Avrupa ülkelerinde olduğu gibi birçok camiye ihtiyaç var." dedi.

'Yunanistan, Atina'nın ortasında Türk eseri bir cami istemez'

Batı Trakya'da İskeçe seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın, başkent Atina'da cami yapılmasına yönelik açıklamalarıyla ilgili, "Yunanistan, Ortodoks bir devlet, İslam'a uzak, Osmanlı eserlerine düşman. Atina'nın ortasında, şiddetli Ortodoksların yaşadığı bir yerde faal bir cami istemez, Türk eseri bir cami istemez." dedi.

İskece Müftüsü Mete, Yunanistan'da cami yapılması tartışmalarının "kuyruklu bir yılana döndüğünü" belirterek, her dönem cami yapılacağı yönünde açıklamalar yapıldığını ancak halen bir caminin açılmadığını dile getirdi.

Mete, Atina'da cami yapılacağı yönünde şüphesinin bulunduğunu kaydetti.

 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.