Yükselen İslâm bazılarını rahatsız ediyor

Yükselen İslâm bazılarını rahatsız ediyor

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Yükselen İslâm bazılarını rahatsız ediyor dedi.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, “Avrupa’da artan İslâm dinine girişler radikal ırkçı Avrupalıları harekete geçirmiş ve hazımsızlıklarını Müslümanlara ve Yüce kitabımıza hakaretlerle, saygısızlıkla ve tahrikle ortaya koymaya kalkışmalarına neden olmuştur” dedi.
Irkçı ve İslâm karşıtı Flaman Menfaati Partisi eski lideri Filip Dewinter’in yaptığı davranışa ilişkin açıklamalarda bulunan Bayraktutar, “Bu davranış ve sözler birçok ırkçı Avrupalının Müslümanlar ve Yüce kitabımız Kur’ân-ı Kerîm’e karşı besledikleri düşmanca tavrın ve zihin yapısının dışa vurumudur” diye konuştu.

Bayraktutar açıklamasında; “Avrupa’da artan İslâm dinine girişler radikal ırkçı Avrupalıları harekete geçirmiş ve hazımsızlıklarını Müslümanlara ve Yüce kitabımıza hakaretlerle, saygısızlıkla ve tahrikle ortaya koymaya kalkışmalarına neden olmuştur. Geçtiğimiz haftalarda Paris’te yayınlanan dergiye yapılan saldırı ve sonrasında Peygamber Efendimize (asm) hakaret içeren karikatürlerin tekrardan yayımlanması, Belçika parlamentosunda yaşananlar Avrupa’da yükselen İslam’a duyulan hazımsızlığın birer göstergesidir” ifadelerini kullandı.

Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.