Yüksekova'da yüksek kiralar kepenk kapattırıyor

Yüksekova'da yüksek kiralar kepenk kapattırıyor

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde işyeri kiraları yüksek oranda artınca esnaf kepenk kapatmak zorunda kaldı.

Yıllardır eylemler nedeniyle kepenk kapatan Yüksekova esnafı, şimdi de kiralarınyüksek oranda artmasıyla kepenk kapatmak zorunda kaldı. İlçenin en işlek caddesi Cengiz Topel Caddesi üzerinde işyerlerinin kiraları 3 bin TL'den 7 bin TL'ye yükseldi. Yeterince iş yapamadıklarını ve stopaj ve vergilerini bile ödeyemediklerini belirten esnaf, işyerlerini kapatmak zorunda kalacaklarını söyledi.

40 yıldır Yüksekova'da lokanta işleten Emin Yağan, işçilerin ücretini bile ödeyemediklerini belirterek şöyle dedi:

"Zaten yıllardır zor şartlarda esnaflık yapıyorduk. İflasın eşiğine gelmiştik. Kiraların bu şekilde artması bizi bitirdi. İş yerimizi kapatmak zoruda kaldık. Sınır ticareti de olmuyor. İranlılar da gelmiyor. Bize de dükkanımızı kapatıp gitmek kaldı. Benim gibi birçok esnaf var. Son bir ay içersinde çeşitli iş grubundan 20 esnaf işyerini kapattı. Biz mağduruz ve bu işe bir çözüm bulunmasını istiyoruz."

12 yıldır pastane işleten Mehmet Altunbay ise, "Her ay kiramı düzenli olarak ödüyordum. İş yeri sahibi gelip kirayı iki katına çıkardığını söyledi. Bu durum karşısında ne yapacağımı şaşırdım. Bu parayı veremeyeceğimi biliyorum. Dükkanımı boşaltmak zorundayım. Ayrıca, ben daha 2 ay önce 30 bin TL masraf yaparak iş yerimi tadilattan geçirdim. Bunu da alamıyorum" dedi.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.