Yüksekova'da okul bahçeleri parka dönüştürülüyor

Yüksekova'da okul bahçeleri parka dönüştürülüyor

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Kaşıkçı, "Çocuklarımız kaydıraktan kaydığı zaman çamurun, toprağın içine inmeyecek. Onları tertemiz ortamda oyun oynayacak parklara kavuşturduk." dedi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki 13 okulun bahçesine oyun grupları kurularak banklar yerleştiriliyor.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mahmut KaşıkçıBelediye Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Özcan ile Güngör Mahallesi'nde yenileme çalışması biten Avaşin Parkı'nı inceleyerek parkta oynayan çocuklara oyuncak hediye etti.

Ardından parktaki "kitap kafe"ye geçen Kaşıkçı, burada ders çalışan çocuk ve gençlerle bir süre sohbet etti.

Kaşıkçı, gazetecilere yaptığı açıklamada, park yenileme çalışmaları kapsamında çocuk oyun alanı, spor aletleri ve yeni oturma alanı düzenlemeleri ile ilçeye farklı bir hava kazandırdıklarını söyledi.

İlçeyi ilk defa insanların spor yapabilecekleri alanlara kavuşturduklarını anlatan Kaşıkçı, şöyle konuştu:

"Çocuklarımız kaydıraktan kaydığı zaman çamurun, toprağın içine inmeyecek. Onları tertemiz ortamda oyun oynayacak parklara kavuşturduk. Parkları sadece gezilecek bir alan olarak değil, çocuklarımızın eğleneceği, nefes alacağı yerler olarak düzenledik. Büyüklerimizin, anne ve babaların da vakit geçirebileceği sosyal alan olarak dizayn ediyoruz."

Kaşıkçı, "Her okulda bir park" projesi başlattıklarını, bu kapsamda ilçedeki 13 okulun bahçesini park alanı olarak dizayn edeceklerini, 6 okul bahçesinde çalışmanın tamamlandığını aktardı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yüksekova Belediyesinin iş birliğinde açılan "kitap kafe"ye gençlerin ve çocukların ilgi gösterdiğini vurgulayan Kaşıkçı, "Gayet güzel bir ortam olmuş. İnşallah bu ortamda güzel dereceler yapacak öğrenciler yetiştireceğiz. Bakanlığımıza ve emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederim." diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.