Yüksek hızlı sürpriz tren

Yüksek hızlı sürpriz tren

İstanbul'da, Asya-Avrupa geçişini sağlayacak yüksek hızlı tren projesinin detaylarına ulaşıldı.

İstanbul'da trafiği rahatlatacak yeni bir adım atıldı. Üçüncü köprüye ve metroya entegre yüksek hızlı tren geliyor. Asya-Avrupa geçişini sağlamak amacıyla planlanan trenin geçiş güzergâhı belli oldu. Yapımına 2016'da başlanacak hat, 2018'de hizmete açılacak. Gebze'den kalkacak tren, üçüncü köprüyü geçip üçüncü havalimanına uğrayacak. Toplamda 152 kilometre yol kat edip Halkalı'ya varacak. Daha sonra hat, ilk etapta Tekirdağ Çerkezköy'e ardından da Edirne'ye uzatılacak. İşte projenin detayları:

HEDEF 2018

Proje bu yıl kamuoyuyla paylaşılacak. Etüt çalışmaları sürüyor. Proje İstanbul, İzmit ve Trakya'da yaşayanlara önemli kolaylık sağlayacak. Çalışmalar, yıl sonuna kadar tamamlanması planlanan üçüncü köprü bitince başlayacak. Hattın 2018'e kadar hizmete girmesi planlanıyor. Proje, hızlı ve kesintisiz ulaşım sağlaması bakımından şehir içi yolcu geçişlerinde önem arz ediyor.

ÜÇÜNCÜ KÖPRÜDEN GEÇECEK

Şu an yüksek hızlı tren, İstanbul-Eskişehir-Ankara hattında hizmet veriyor. Gebze'den başlayarak Tuzla yönünde devam edecek olan yeni hat, TEM Otoyolu'nun kuzeyinden Sultanbeyli'ye doğru dönüş yapacak. Sultanbeyli'nin güney cephesinden Çekmeköy içlerine doğru devam ettikten sonra, Beykoz Görele Mahallesi Zerzevatçı köyü istikametinde üçüncü köprüye giriş yapacak. Köprüyü çift hat halinde geçecek.

ÜÇÜNCÜ HAVALİMANINA UĞRAYACAK

Üçüncü havalimanına raylı sistemle ulaşma imkanı sunan projeye göre; yüksek hızlı tren köprüden çıkışta Avrupa Yakası'nda 700 metrelik bir tünele girecek. Çevre yolundan farklı olarak kendi rotasında devam edecek olan tren, üçüncü havalimanına uğrayacak. Ardından da Odayeri, Şamlar üzerinden Başakşehir'e dönerek Halkalı'da sona erecek. Köseköy-Halkalı arasındaki toplam 152 kilometrelik mesafeyi kat edecek tren, transit geçiş için kullanılabilecek.

METROYA ENTEGRE

Tren Gayrettepe Metro ve Halkalı Tren İstasyonu'yla entegre olacak. Aktarma merkezleri ve kent içi raylı sistem hatlarıyla uyum için etüt yapılacak. Tren, olası en yüksek hızlı araç olarak belirlenerek havalimanına erişim süresi minimize edilecek.

ÖZEL VAGON

Projede kullanılacak trenler için özel vagon çalışması yapılacak. Kabinler, yüksek hızlı tren silueti verecek aerodinamik görünüşte olacak. Bu tanıma uyan beş alternatif tasarım geliştirilecek. Araç iç mekan tertibinde, engelliler için özel alan öngörülecek. Bagajlı yolcuların pratik kullanımını sağlayacak düzenleme yapılacak. 

Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.