Yüksek faturalı abonenin elektriği kesilmeyecek

Yüksek faturalı abonenin elektriği kesilmeyecek

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından sanayi kuruluşları ve ticarethanelere sağlanan serbest tüketicilik hakkının meskenlere de tanınmasıyla, yeni iş alanı oluştu.

Düzenlemeye göre aylık 150 TL elektrik faturası ödeyen her tüketici elektrik aboneliğini farklı bir dağıtım şirketine taşıma hakkı kazanmıştı. Yasayla birlikte elektrik dağıtımında EPDK’nın belirlediği ulusal tarifeler üzerinden meskenlere de yüzde 10’a varan indirim sunduklarını hatırlatan BİSEN Elektrik İcra Kurulu Başkanı C. Mesut Alparslan, “Ayrıca Türkiye çapında oluşturdukları acente altyapısı ile yeni iş alanları açtıklarını açıkladı. Alparslan, acentelerin; elektriğini indirimli olarak kullanmak isteyen tüketicileri, BİSEN bünyesine katacak bayilerimiz fatura üzerinden kendi kazançlarını elde edecekler ve hem tüketiciler hem bayiler yeni sistemde kazanmış olacak.” dedi. BİSEN ayrıca, yüksek faturalara itiraz süresince, elektriği kesmeyecek.

Acentelerin, aboneler şirkette kaldığı sürece para kazanacağının bilgisini veren Alparslan, “600 abone yapan bir acente, aylık 5-6 bin TL gelir elde edebilecek. Şirketler, farklı paketler hazırlayacak. Birçok uygulama gündeme gelmesiyle beraber toplu alımlarda fiyatlar daha da düşecek.” diye konuştu. Meskenlerin farklı bir dağıtım şirketine geçebilmesi için uygulanan aylık 150 TL fatura limitinin bu ayın sonunda EPDK tarafından 75 TL’ye düşürülmesini beklediklerini ifade eden Alparslan, “2015’te ise AB uyum yasaları çerçevesinde tamamen sıfırlanacak. Böylece herkes serbest tüketici hakkı kazanacak ve istediği şirketten elektrik alabilecek.” dedi. Alparslan, “Şirket olarak, EPDK tarafından serbest müşteri limitinin sıfırlanacağı 2015 yılına hazırlık kapsamında, 2013 sonu itibarıyla 300 olan acente sayımızı 2014 sonunda da bine çıkarmayı hedefliyoruz.” ifadesini kullandı. Her bir acentenin sosyal çevresinin BİSEN açısından son derece önemli olduğunu kaydeden Alparslan, “İlk yıl hedefimiz 120 bin tüketici, daha sonra da 300 bin tüketiciye ulaşmayı amaçlıyoruz.” diye konuştu. Alparslan, serbest tüketici olma limiti tamamen kaldırıldığında ise sağlanan indirim miktarı sayesinde ülke ekonomisine yılda yaklaşık 1,3 milyar TL katkı sağlanabilecek.” dedi.

Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.