Yüksek binalar, insanın sağlığını bozuyor

Yüksek binalar, insanın sağlığını bozuyor

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yomralıoğlu: "Toplu toplu yüksek binalar, insanın sağlığını bozuyor"

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahsin Yomralıoğlu, "Toplu toplu yüksek binalar, insanın sağlığını bozuyor. Beton binalarla, etrafı ferah ve huzurlu binalarda yaşayanların sağlıkları daha farklı oluyor. Etrafı rahat yerlerde yaşayanlar, daha sağlıklı oluyor" dedi.
 
Kastamonu Belediyesi ve Teknik Elemanlar Derneği (TEKDER) Kastamonu Şube Başkanlığınca Kastamonu Üniversitesi (KÜ) 3 Mart Konferans Salonunda düzenlenen "Kastamonu'da Kentsel Dönüşüm Konferansı"nda konuşan Yomralıoğlu, kentsel dönüşüm sürecini iyi yönetebilmek için iyi kurgu yapmak zorunda olduklarını söyledi. 
 
Mevlana'nın "Bölünürsek yok oluruz, bölüşürsek toplum oluruz" sözünü hatırlatan Yomralıoğlu, kentsel dönüşüm sürecine bu şekilde bakılması gerektiğini dile getirdi. 
 
Yomralıoğlu, dünyada yaşanan olaylardan kendilerini soyutlayamayacaklarına işaret ederek, "Dünyadaki kaynaklar tükeniyor. Amazon'da kesilen ağacın etkisi bizi de vuruyor. İklimsel değişikliklerle tsunami oluyor, dereler taşıyor. Önümüzdeki 50 yıl içinde dünya nüfusunun iki kat artacağı söyleniyor. Oysa dünya yüzölçümü sabit, dolayısıyla araziler gittikçe kıtlaşıyor. Kaynaklarımızı ve değerlerimizi iyi korumak zorundayız" diye konuştu. 
 
Ekonomik ve sosyal anlamda bakıldığında kentte yaşamanın artık kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Yomralıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: 
 
"İyi kentlerde yaşayalım derken karşımıza çıkan kent örnekleri bizi ürkütür oldu. Toplu toplu yüksek binalar, insanın sağlığını bozuyor. Bunlar bilimsel olarak ispatlanmış. Beton binalarla, etrafı ferah ve huzurlu binalarda yaşayanların sağlıkları daha farklı oluyor. Etrafı rahat yerlerde yaşayanlar, daha sağlıklı oluyor."
 
aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.