YSK Seçmen Sorgulama nasıl yapılıyor? 2018 oy kullanma yerleri

YSK Seçmen Sorgulama nasıl yapılıyor? 2018 oy kullanma yerleri

24 Haziran 2018'de yapılacak milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimi için son bir ay kaldı. Seçmenler ise YSK Seçmen Kaydı Sorgulama ile 2018 oy kullanma yerleri öğreniyor.

Nerede oy kullanacağım? sorusu 24 Haziran seçimlerine 1 ay kala son derece popüler olmuş durumda. Seçimler için geri sayım başladı. Türkiye, 24 Haziran'da hem milletvekili, hem de cumhurbaşkanı seçimi için sandık başında olacak. Yüksek Seçim Kurulu, seçim takvimini geçtiğimiz haftalarda açıkladı.

YSK Seçmen Sorgulama işlemleri an itibari ile çokça arananlar arasına girdi. Milyonlarca seçmen, seçimde oy kullanabilmek için seçmen bilgisi ve sandık bilgileri kontrollerini yapıyor.

2018 YSK Seçmen Sorgulama İşlemleri nasıl yapılır?

Yurt içi seçmen kütükleri 12 Mayıs tarihine kadar askıda kaldıktan sonra muhtarlıklardan indirilmişti. Artık seçmenler, seçmen bilgilerini sadece internet üzerinden öğrenebiliyor.

2018 YSK Seçmen Bilgisi Sorgulama için TIKLAYINIZ

Nerede oy kullanacağım? sorusunun cevabı için yukarıda verdiğimiz linki tıklayıp;

- Eski kimlik sahibi iseniz nüfusa kayıtlı olduğunuz il, T.C. Kimlik Numaranız, Nüfusa kayıtlı olduğunuz sıra no ve sistem tarafından verilen doğrulama kodunu girmeniz gerekiyor.

- Yeni kimlik sahibi iseniz nüufsa kayıtlı olduğunuz il, T.C. Kimlik Numaranız, seri no'nuz ve sistem tarafından verilen doğrulama kodunu girmeniz gerekiyor.

2018 Seçim Sandıkları henüz belirlenmedi. Bu nedenle şimdilik nerede oy kullanacağım? sorusuna yanıt bulamayacağız. Fakat önümüzdeki 1-2 hafta içinde seçmen sandık bilgileri de verilecek.

Risalehaber.com

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.