Yozgat’ta üç su kuyusunda saniyede 60 litre su çıktı

Yozgat’ta üç su kuyusunda saniyede 60 litre su çıktı

Yozgat Belediyesi Su İşletme Müdürlüğü tarafından ilin su ihtiyacının karşılandığı Arapseyfi bölgesinde yapılan sondaj çalışmasında üç su kuyusunda saniyede 60 litre su bulundu.

Son yılların en kurak mevsimini yaşayan Yozgat'ta belediye, yaz mevsiminde vatandaşların su sıkıntısı yaşamaması için başlattığı çalışma kapsamında 3 sondaj kuyusundan saniyede 60 litre su buldu. Bulunan bu suyun şehir içme suyu şebekesine bağlanarak kentin su sıkıntısı yaşamaması amaçlanıyor. Arapseyfi bölgesinde açılan 3 kuyuda incelemelerde bulunan Yozgat Belediyesi Su İşletme Müdürü Ali Şahin, yaptığı açıklamada ilde yazın su sıkıntısı yaşanmaması için yeni su kaynakları bulduklarını söyledi. Yozgat’ta ortalama saniyede 300 litre su kullandığını belirten Yozgat Belediyesi Su İşletme Müdürü Ali Şahin "Bu suyun 280 Litresini Arapseyfi mevkindeki kuyularımızdan temin ediyoruz. Kalan kısmı ise göletlerden sağlıyorduk. Ancak bu yıl kış aylarının çok kurak geçmesi sonucunda göletlerde su seviyesi sıfıra indi." dedi.

Özellikle yaz mevsiminde vatandaşlara su sıkıntısı yaşatmamak için çalışma başlattıklarını ve açtıkları 3 yeni kuyudan 60 litre su bulduklarını söyleyen Şahin, "Bulduğumuz bu suyu şehir şebekesine bağlayacağız ve inşallah şehrimiz yaz mevsiminde su sıkıntısı yaşamayacak. Bu kapsamda vatandaşlarımızdan suyu tasarruflu kullanmalarını istiyoruz. Havalar kurak geçtiği için vatandaşımızda yazın su kesileceği endişesi vardı. Biz yaptığımız bu çalışmalarla bu endişeleri ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. halkımızdan da isteğimiz; suyu tasarruflu kullansınlar, israf etmesinler." diye konuştu.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.