Yozgatlı öğrencilerden Suriyeli sığınmacılara yardım

Yozgatlı öğrencilerden Suriyeli sığınmacılara yardım

Yozgat’ta bir öğrenci servisinin başlattığı kampanya kapsamında öğrenciler, kullanmadıkları giyim ve diğer eşyaları Suriyeli sığınmacılar için topladı.

İlde ilköğretim ve lise öğrencilerinin giymedikleri kullanılabilir yeni kıyafet, battaniye ve diğer çeşitlerden oluşan yardımları Adnan Tur Özel Öğrenci Servisi İşletmesi'ne teslim eden öğrenciler, yardım ve karne sevincini bir arada yaşadı. Öğrenciler, karne aldıkları ve yarıyıl tatiline girdikleri için mutlu olduklarını belirterek, yapılan yardımlarla Suriyeli mültecilerin de mutlu olmasını istediklerini söyledi. Nazlı Kızılırmak isimli öğrenci, "Karne aldık biz seviniyoruz, Suriyeli arkadaşlarımızın da sevinmesini istiyoruz. Bu anlamda Adnan Tur işbirliği ile Suriyeli arkadaşlarımıza ayakkabı, kazak, oyuncak ve diğer çeşitlerden oluşan yardımlar yaptık. Biz mutluyuz ama onların da sevinmesi için böyle yardım yaptık.” diye konuştu. Diğer öğrenciler de aynı ifadeleri kullanarak, Suriyeli arkadaşlarına yardım yaptıkları için çok mutlu olduklarını ve vatandaşların da yardımda bulunmalarını istedi.

Adnan Tur İşletme sahibi Adnan Ertuğul da Suriyeli sığınmacılara yardımcı olmak, bir nebze olsun yaralarının sarılmasına katkı sağlamak için öğrencilerle birlikte yardım kampanyası başlatıklarını belirtti. Ertuğrul, öğrencilerimizle birlikte kampanya başlattık. Kampanya kapsamında kazak, battaniye, ayakkabı ve oyuncak topladık. Bu yardımların Hatay’daki Suriyeli sığınmacılara ulaştırılması için buradaki bir derneğimize teslim edeceğiz. Bu vesile ile yardımda bulunan öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.