YouTube'dan yeni video formatı

YouTube'dan yeni video formatı

YouTube, VR180 adlı yeni video formatını duyurdu. VR180, yüksek çözünürlüklü ve kullanıcının önündekine odaklanan sanal gerçeklik videolarını mümkün hale getiriyor.

YouTube’un yeni video video formatı VR180’i duyurdu. Kullanıcılar yeni formatta tıpkı 360 derece videolarda olduğu gibi videolar izlenebilecek. Ancak görüntüleme adından da anlaşılacağı 180 derece olacak.

Milliyet'in haberine göre VR180 videoları, adından da anlaşılacağı üzere 180 derecede çekilmiş üç boyutlu videolar olarak nitelendiriliyor ve video görüntüsü boyunca daha yüksek çözünürlük (4K'ya kadar) sağlıyor.

VR180'in sunduğu diğer bir iyileştirme stereoskopik görünüm. Bu, düz görünümlü bir panoramik video yerine (YouTube 360 videolarında ortak), arka ve ö plandaki nesneler derinlik hissi verecek şekilde sunuluyor. Eklediğiniz derinlik duygusu, YouTube tarayıcısında bile videoyu bir VR gözlük aracılığıyla görüntülüyor muşsunuz hissi uyandırıyor.

Google, VR180 videoların akıllı telefon veya bilgisayarda yüksek çözünürlüklü içeriklerin normal bir şekilde görüneceğini ve bütün sahneyi görmek için telefonu hareket ettirmeye gerek olmadığını belirtti. Bununla birlikte, içerikler bir sanal gerçeklik gözlüğüyle görüntülendiğinde 180 derecelik videoya dönüşüyor. VR180 formatındaki videolar canlı yayını da destekliyor.

VR180 formatını destekleyen kameralar, Google’ın Daydream ekibiyle birlikte çalışan Lenovo, LG gibi firmalar tarafından üretilecek. Kameraların önümüzdeki kış aylarında piyasaya çıkması bekleniyor.Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.