Youtube'dan çocuklar için güvenli video çalışması

Youtube'dan çocuklar için güvenli video çalışması

Google, video platformu YouTube'un çocuklar tarafından daha güvenli kullanılabilmesi için yeni bir uygulama sunacak.

YouTube, önümüzdeki haftadan itibaren çocuklara özel yeni bir hizmet sunacak. YouTube Kids adı verilen uygulama, video yükleyen çocuklar üzerinde anne-babaların kontrolünü artıracak ve kısıtlamalar getirmelerini sağlayacak.

23 Şubat'tan itibaren ilk olarak ABD'de hayata geçecek olan uygulama, YouTube'dan ayrı bir hizmet olarak kullanılacak. YouTube Kids, anne-babaların izlenen video süresine limit koymalarına izin verecek. Aynı zamanda arama çubuğunun açılıp kapatılabilmesini sağlayan bir araç da bulunacak.
 
Şovlar, Müzik, Öğrenme ve Keşfetme olarak dört ana kategoriye sahip olacak YouTube Kids, çocuklara istedikleri konularda arama yapma imkanı da sunacak.
 
YouTubeKids ürün müdürü Shimrit Ben-Yair, 'geçtiğimiz yılda YouTube'da video izleme süresinin yüzde 50 arttığını, aile eğlence kanallarında ise bu oranın yüzde 200 olduğunu' belirtti. Yair, ailelerden sürekli platformun çocuklar için daha uygun bir yer olması için talep aldıklarını, YouTube Kids ile çocuklar için daha güvenli bir hizmet sunacaklarını söyledi.
 
Bedava olarak sunulacak uygulama, sadece Google'ın Android işletim sistemiyle çalışan cihazlarında kullanılabilecek. ABD'nin ardından Avrupa'da ilk olarak Birleşik Krallık'ta hayata geçmesi beklenen uygulamanın Türkiye'de ne zaman geçerli olacağı henüz belli değil.
 
BBC

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.