Youtube’a yeni özellikler eklendi

Youtube’a yeni özellikler eklendi

Youtube uzun zamandır merakla beklenen özelliğini resmen duyurdu. Google CEO’su ve Youtube Ürün Yönetiminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Johanna Wright tarafından yapılan açıklamaya göre Youtube GO servisinin kullanılmaya başlanmasıyla...

Hindistan’ın önemli şehirlerinden Yeni Delhi’de düzenlenen bir konferansta konuşan Google CEO’su internetin yavaş olduğu bölgelerde videoları telefona indirerek sağlıklı şekilde video izlenmesine olanak sağlayacaklarını söyledi.

Android ve İOS platformlarında bulunan klasik Youtube uygulamasından farklı olan Youtube Go, videoların düşük boyutlarda indirilebilmesini sağlayacak. Videoyu seçerek hangi çözünürlükte indirmek istediğinizi seçtiğiniz uygulama da önceden indirdiğiniz videoları da görebiliyorsunuz. Google, Youtube GO’yu Hindistan gibi internet altyapısı sorunlu, gelişmekte olan ülkeler için tasarladı. İlk olarak da Hindistan’da kullanıma sunulan uygulama sayesinde kullanıcılar videoları kalitelerine ve dosya boyutlarına göre seçerek telefonlarının dahili hafızasına ya da hafıza kartlarına kaydedebilecek. Uygulamanın ek özellikleri de bulunuyor. Bunların başında ise videoların ön izlemelerini gösterebilmesi

geliyor.

Uygulama videoların küçük ön  izlemelerini indirerek kullanıcının video hakkında bir fikir sahibi olmasını sağlıyor. Ek olarak izlediğiniz videoları arkadaşınıza da gönderebilme imkanınız bulunuyor.

Asıl amacı mobil internet paketlerini daha verimli kullanmak olan Youtube Go, mobil internet kotlarının daha verimli kullanılmasını amaçlıyor. Sadece Hindistan değil ‘fiberliyoruz’ dense de ülkemizdeki internet altyapısının durumu da pek iç açıcı değil. Mobil ağlarda hızlarımız kabul edilebilir düzeylere gelmişken hem mobilde hem de ev internetinde kotalarımız günümüz standartlarının çok altında. Evlerimize aldığımız internetlerin hız sorununun olduğunu da unutmamak gerekiyor. Bu nedenle Youtube GO’ya Hindistan’ın olduğu kadar ülkemizinde ihtiyacı bulunuyor.
Nasıl İndirilir?

Youtube Go için Google’ın hazırladığı sayfaya şu an girildiğinde ‘This app ise coming soon!’ yazısı bizleri karşılıyor. Uygulamayı VPN kullanmadan indirebilmek ve kullanabilmek bu nedenle şu an için mümkün değil. Google yetkilileri de uygulamanın dünya çapında ne zaman kullanılmaya başlayacağı hakkında bir açıklama yapmaktan kaçınıyor.

 

CNN Türk

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.