‘Yorgun bebek sendromu’ sezaryende daha çok oluyor

‘Yorgun bebek sendromu’ sezaryende daha çok oluyor

İkinci bebeğini sezaryen ile dünyaya getiren Safiye Bartuğ (26), doğumdan kısa bir süre sonra bebeğinin odaya gelmesini bekler.

Fakat hemşireler bebeğin yorgun doğduğunu ve bu nedenle gözetim altında tuttuklarını söyler. Daha önce böyle bir şey duymayan anne, bebeğinin nasıl yorgun doğduğunu anlayamaz. Hemşire ise bu duruma sık rastlandığını, endişelenmemesi gerektiğini ifade eder. Bebeklerin ciğerlerindeki suyu doğum esnasında boşalttığını, fakat sezaryen doğumlarda bebekte bir zorlanma olmadığı için ciğerlerindeki suyu dışarı atamadığını ve bu yüzden de yorgun doğduğunu anlatır.

Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Gülçin Demirdöven, yorgun doğan bebeklerin geçici solunum sıkıntısı çektiğini, bundan dolayı da bir süre yoğun bakımda kalabileceğini ifade ediyor. Bu durum sezaryen kadar sık olmasa da normal doğumlarda da görülebiliyor. Demirdöven, ölüme sebebiyet verecek bir risk olmadığı için bu durumun yaşanmasının normal olduğunu kaydediyor. Bazen bebeğin erken sezaryene alındığı için bu sorunun yaşandığını söyleyen aileler de var. Demirdöven ise bebeğin anne karnındaki 40. haftasını doldursa da aynı sorunla karşılaşabileceğini belirtiyor. Zira yorgun doğum, bebeğin hazır olmaması ya da doğum esnasında bir aksilik olmasıyla alakalı değil.

Zaman 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.