Yolu uzatan taksici yandı!

Yolu uzatan taksici yandı!

Ulaşım konusunda hayatı baştan aşağı değiştirecek yepyeni bir uygulamaya geçiliyor. Yeni uygulamayla taksimetre sahtekarlığının önüne geçilecek.

İlk olarak İzmir'de bazı ilçelerde denenen pilot uygulamanın İstanbul'da da kullanılacağı söyleniyor. Yeni uygulama ile ücretsiz telefon ile taksiyi kapınıza çağırabileceksiniz. Uygulama ile taksiler tek bir merkezden yönetilecek. Kontrol merkezinden taksilerin plaka numaraları ile nerelere gittiği, kaç müşteri taşıdığı, hangi yolları kullandığı görülebilecek. Böylece müşterisini gitmek istediği yere uzun yoldan götüren rahatlıkla tespit edilebilecek. Ücretsiz telefon hattı ile istenilen yere taksinin çağırılabileceği yeni uygulama taksi duraklarına olan ihtiyacı da ortadan kaldıracak.
 
"UYGULAMA 2015'İN BAŞINDA YÜRÜRLÜKTE"
 
Yeni uygulamayla ilgili bilgi veren İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Y. Yahya Uğur, "Sözleşmeler imzalandı. Dünyadaki örneklerinden daha ileride olacak olan uygulama 2015'in başında yürülüğe girecek. Şartnameye İspark'la birlikte biz de katkı sağlamıştık. İhalesi de geçen yıl yapılmıştı" dedi.
 
Uygulamanın taksi duraklarına etkisine değinen Uğur, "Yeni uygulama taksi duraklarını olumlu etkileyecek. Gelen çağrılar taksi duraklarına yönlendirilecek. Şoförlerin kim olduğu, çalışma sistemleri kayıt altında olcak. Bizim sürekli gündeme getirdiğimiz, aynı türde gelen şikayetler değerlendirilecek, 3 defa yanlış yapan şoförler meslekten ayrılacak. Kayıtlar geçmişe yönelik olarak 6 ay takip edilebilecek. Şoför de sistemi ve taksiyi kendisini tanıtarak kullanabilecek. Bu sayade araçlarda unutulan eşyalar kolaylıkla bulunabilecek, gelen şikayetlerin doğruluğu ve yanlışlığı saptanabilecek, şoförün can güvenliği sağlanabilecek" dedi.
 
Müşterisini uzun yoldan götüren ya da taksimetrede sahtekarlık yapan şoförün sistem sayesinde kolaylıkla tespit edibileceğini söyleyen Uğur, müşterinin taksiye bindiğinde gidilecek güzargâhı ve net taksimetre ücretlerini (beklemeler hariç) öğrenebileceğini de belirtti.
 
Habertürk 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.