Yollar elektriklendi

Yollar elektriklendi

Dünyada elektrikli araçlar peşpeşe kullanıma sunulurken Türkiye de 100 milyon liralık destekle yerli otomobili üretecek babayiğidi destekleme kararı aldı.

 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın üretici kuruluşlara verdiği destek aynı zamanda Türk ekonomisinde cari açığa neden olan otomotivdeki ithalatın da önünü kesmiş olacak.

Türkiye, her geçen gün artan otomotiv ithalatına karşı cari açığa çözüm üretebilmek için kollarını sıvadı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK'ın yüzde 100 Ar-Ge desteği ile yerli elektrikli araç üretileceğini açıklamıştı.

'BABAYİĞİT'E 100 MİLYON

Bakanlık 2014 Mart başında yerli otomobil üretimi konusunda aradıkları babayiğiti bulduklarını duyurmuştu.Üretilecek elektrikli aracın segmenti yurt içi ve yurt dışı pazar imkanları ve rekabet şartlarına göre üretici kuruluşlar tarafından belirlenmişti. Bakanlık, 'Yerli otomobilimizi üretecek firmaya 100 milyon liraya kadar destek vereceğiz' açıklamasını yapmıştı

YERLİ ELEKTRİKLİ ATILIMI

Türkiye'nin yerli otomobil markası oluşturma hususunda yoğunlaşması gerektiği alanın Hybrid olması gerektiğini dile getiren Bilim, Sanalyi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bu alanda da çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Işık, 'Yani elektrikli otomobil konusunda somut adımlar atıldı ama Hybrid otomobiller konusunda çok dikkatli bir çalışma yürütüyoruz. Bu konuda da ne yapacağımızı seçimlerin ardından yoğun bir şekilde gündemimize alacağız' demişti.

Fluence'tan sonra Twizy

Renault, elektrikli Fluence ile birlikte Türkiye'de özellikle filo satışları yaparken bu alanda çekilmesinin ardından nisan ayından itibaren yeni bir modelle elektrikli sektöre hareket verecek. Şehir içi ulaşıma çözüm üretmek adına küçük otomobil gamında Twizy Türkiye yollarına çıkacak.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.