Yolda yürürken mesajlaşmaya para cezası

Yolda yürürken mesajlaşmaya para cezası

Karara uymayanlar 15 ile 35 dolar para cezası ödeyecek

ABD'nin Hawaii eyaletinde yayaların yolda yürürken telefonla mesajlaşması yasaklandı. Yasağı ihlal edenler 15 ile 35 dolar para cezası ödeyecek. 

ABD'nin Hawaii eyaletinin başkenti Honolulu'da kazaları önlemek için yeni bir adım atıldı. Honolulu'da yayaların yolda yürürken cep telefonuyla mesajlaşması yasaklandı. Belediye meclisinden çıkan karar 25 Ekim'de yürürlüğe girecek. Karara uymayanlar 15 ile 35 dolar para cezası ödeyecek. Yasağı tekrarlayanlarsa 99 dolar para cezasına çarptırılacak. NTV

Yürürken Telefonla Konuşmayın 

Amerika’da yapılan bir araştırmaya göre, cep telefonu ile konuşan yayaların en az şoförler kadar dikkatsiz olduğu ortaya çıktı. 

Cep telefonuyla konuşan yayaların, direksiyonda telefonla konuşan sürücüler kadar dikkatsiz oldukları ortaya çıktı. Western Washington Üniversitesi'nde yapılan ve üniversite kampüsünde yürüyen 317 kişinin gözlendiği araştırmada, yayalar, telefonla konuşan, kulaklıkla müzik dinleyen ve yanındakilerle konuşarak yürüyenler olarak 3 gruba ayrıldı.

Telefonla konuşanların zig-zaglar çizerek, yön değiştirerek ve yanlış yerlere basarak yürüdüklerini gören araştırmacılar, test olarak yayaların yoluna tek tekerlekli bisiklete binen bir palyaço koydu. Tek tekerlekli bisiklete binen bir palyaçoyu görmemenin çok ender rastlanabilecek olaylardan birisi olduğunun altını çizen araştırmacılar, telefonla konuşarak yürüyenlerden sadece dörtte birinin, telefonla konuşmayanların ise yüzde 51'inin palyaçoyu fark ettiğini belirtti.

Araştırmalarına göre, müzik dinleyenlerin yüzde 61'inin, yanındakiyle konuşarak yürüyenlerin de yüzde 71'inin palyaçoyu fark ettiğine işaret eden bilim adamları, araştırmanın, cep telefonu kullanıcılarının, "istem dışı körlük" olarak adlandırılan bir fenomene göre, çevrelerinde olup biteni fark etmediklerini ortaya koyduğunu kaydetti. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.