Yolcu otobüsleri Mersin'e gelemeyebilir

Yolcu otobüsleri Mersin'e gelemeyebilir

Mersin Otobüs Yazıhaneleri Kooperatif Başkanı Ramazan Avcı otogarın işletmesini alan Şimşek Grup'un kira kontratı yapmaları için kendilerinden 400’er bin TL yılık acente kira bedeli talep ettiğini belirterek bunu yapmadıkları takdirde F1 yetki belgelerini

Otogar esnafı adına açıklama yapan Avcı, Mersin otogarında geçen Temmuz ayında başlayan sancılı günlerin aradan 1 yıl geçmesine rağmen bitmediğini söyledi. 17 Nisan 2015'te yeni otogara giriş yapmadan 4 gün önce Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu ile yaptıkları görüşmelerde yüklenici firmanın bir kısım yazıhaneler için 60 bin, bir kısım için ise 96 bin TL yıllık kira ile otogara geçiş yapmalarını istediklerini anlatan Avcı, "Bizde bu fiyatların çok yüksek olduğunu söyledik. Bu rakamları ödeyemeyeceğimizi beyan ettik. Bu rakamları bizler versek bile yüklenici firmanın KDV dahil 23 milyon 600 bin TL’ye kiraladığı otogardan yıllık 18 milyon zararının olduğunu ve bu ticaretin matematiksel bir tutarlılığının olmadığını kendilerine bildirdik. Genel Sekreter de bize 'Otogara geçin bu sıkıntı giderilsin. Sizlerin kiralarınızda iyileştirme yapacağız. Yapamazsak satış kararı alacağız. Size uygun fiyatlara satışını yapacağız' dedi. Genel Sekreter yüklenici firmanın zarar edeceğini bildiklerini iletti. 'Biz bu fiyatlarda iyileştirme yapacağız. Yüklenici firmanın ve sizlerin sıkıntılarını çözeceğiz. Kiraları uygun hale getireceğiz. Şayet olmazsa uygun fiyatla sizlere satacağız' dedi. Ancak gelinen noktada verilen sözler tutulmadı" şeklinde konuştu.

Şu anda yüklenici firma ile kira kontratı yapamadıklarından dert yanan Avcı, Şimşek Grup'un kendilerinden 400’er bin TL yılık acente kira bedeli talep ettiğini, vermedikleri takdirde kontrat yapamayacaklarını söylediklerini kaydetti.

Ulaştırma Bölge Müdürlüğü'nün ise 15 gün içerisinde F1 yetki belgesindeki adres değişikliliğini yapıp kira kontratı ile birlikte kendilerine müracaat edilmesini istediğini anlatan Avcı şöyle devam etti: "Bu resmi yazıda bunları yapmadığımız takdirde F1 yetki belgelerimizin iptal edileceğini bildirdiler. Bizler bu sıkıntılar karşısında acentelik hizmeti verememe durumuyla karşı karşıyayız. F1 yetki belgemiz iptal olursa Mersin’e yolcu taşımacılığı yapan firmaların varış-kalkış noktaları riske girecektir. Varış noktası iptal olursa araçlar Mersin’e gelememek durumunda kalabilirler. Bu nedenle Büyükşehir Belediye Başkanı ve meclis üyelerinden soruna çözüm bulmalarını istiyoruz."

 

cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.