Yolcu arttı, gecikme azaldı

Yolcu arttı, gecikme azaldı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, "Atatürk Havalimanı, yolcu artışında rekor kırmakla kalmadı, gecikmelerin en az olduğu havalimanları arasında yer aldı" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Atatürk Havalimanı'nın, yolcu trafiği 25 milyon ve üzeri olan Avrupa Havalimanları arasında 2013 yılında yolcusunu en çok artıran havalimanı olduğunu söyledi.

Geçen yıl dünyada dış hat yolcu trafiği sıralamasındaki ilk 20 havalimanı arasında Atatürk Havalimanı’nın 10'uncu sırada yer aldığına işaret eden Elvan, "Atatürk Havalimanı'nın yolcu sayısı her geçen gün artmakta. Geçtiğimiz yıl 34 milyonun üzerinde dış hat yolcu ağırlayan Atatürk Havalimanı, dış hatlarda bir yılda yüzde 14,3 gibi önemli oranda yolcu sayısını artırarak Avrupa’da birinci, dünyada ise Dubai'den sonra ikinci oldu” diye konuştu.

Bakan Elvan, 2003-2013 yılları arasında Atatürk Havalimanı’nın yolcu trafiğini yılda ortalama yüzde 16, uçak trafiğini ise yüzde 10 artırdığının altını çizdi.

Yolcu arttı, gecikme azaldı

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda geçen yıl gecikmelerde de bir önceki yıla oranla çok önemli iyileşme sağlandığını belirten Bakan Elvan, şöyle konuştu:

"DHMİ Genel Müdürlüğünün aldığı tedbirler ve uyguladığı hava trafik usulleri sonucunda gecikme süreleri önemli oranda düştü. Atatürk Havalimanı, yolcu artışında rekor kırmakla kalmadı, 2013 yılında inişlerdeki gecikme süresi bir önceki yıla göre yüzde 41 düştü. Böylece inişlerdeki gecikme ortalaması 10,2 dakika olarak gerçekleşti. Kalkışlardaki gecikme süresi ise yine bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 33 düşüş gösterdi ve kalkışlardaki gecikme 2013 yılında 9,5 dakikanın altında kaldı. Şu anda Atatürk Havalimanı, gecikmelerin en az olduğu havalimanları arasında yer alıyor."

Atatürk Havalimanı ödüle doymuyor

Bakan Elvan, bir çok ulusal ve uluslararası ödülü bulunan Atatürk Havalimanı'nın, bu yıl da "ödül avcılığını" sürdürdüğünü belirtti. Bu yıl 5'incisi düzenlenen ‘Euro Annies 2014 Ödülleri’nde, Atatürk Havalimanı'nın da ödüle layık görüldüğünü hatırlatan Elvan, "İstanbul Atatürk Havalimanı, Ağustos 2013-2014 döneminde doğrudan uçuş gerçekleştirilen nokta sayısını 20 adet artırarak havacılık sektörünün en iyilerinin belirlendiği Euro Annies de ilk sırada yer aldı" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.