Yola çıkmaya hazırlananlar dikkat!

Yola çıkmaya hazırlananlar dikkat!

Uykusuzluk, trafik kazalarının yaşanmasında da en önemli sebepler arasında

Uykusuzluğun trafikte büyük tehlike olduğunu ifade eden Nöroloji Uzmanı Dr. Önder Kuzu, uykusuzluğun araç kullanan kişide sarhoş olmayla benzer etki yaptığını söyledi.

Birleşik devletlerde uykusuzlukla bağlantılı her yıl 100 bin otomobil kazası, bin 500 kazayla bağlantılı ölüm ve 71 bin yaralanma olayı yaşandığının altını çizen Dr. Kuzu, araştırmaların uyku apne sendromlu hastalarda kaza riskinin 3 ile 7 kat arttığını gösterdiğini kaydetti.

Uyku bozukluğu ve düşük kaliteli uykunun işyerlerinde de kaza ve yaralanmalara neden olduğunu belirten Kuzu, gündüz artmış uykululuğu olan çalışanlarda kaza yapma oranının daha yüksek olduğunu belirtti.

"Kişilerin uykuya dalma sorunu, geceleri sık uyanma şeklinde uykuyu sürdürme bozuklukları veya sabahları erken saatlerde dinlenmeden uyanma gibi sorunları varsa mutlaka bir uyku bozuklukları polikliniğine başvurması gerekir" diyen Dr. Önder Kuzu, bu semptomların ciddi bir nörolojik veya psikiyatrik hastalığın belirtisi olabileceğinin de altını çizdi.

Otomobille uzun yolculuklarda sabah çok erken saatler ile gece yolculuklarının riskli olabileceğini kaydeden Kuzu, uzun yola çıkacaklara şu önerilerde bulundu.

Habertürk

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.