Yoksulluğun sonlandırılmasında hayati öneme sahip

Yoksulluğun sonlandırılmasında hayati öneme sahip

BM Genel Sekreteri Ban, Uluslararası Ticaret Merkezi'nin (UTM), ekonomik büyümenin artmasında, yoksulluğun sonlandırılmasında hayati öneme sahip olduğunu belirtti.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Uluslararası Ticaret Merkezi'nin (UTM)  ekonomik büyümenin artmasında ve yoksulluğun sonlandırılmasında hayati öneme sahip olduğunu söyledi.

BM Genel Sekreteri Ban, UTM'nin 50'nci kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinliğe New York'tan telekonferansla canlı bağlandı. Ban, "son yarım yüzyıl içinde, UTM ekibi ve ortaklarının dünya genelinde insanlar için ekonomik fırsatlar geliştirdiklerini" ifade etti.

Ban, şunları kaydetti:

''UTM, gelişmekte olan ülkelerde, küçük ve orta ölçekli işletmeleri kendi mal ve hizmetlerinin rekabet gücünün artırılması ve küresel değer zincirlerine bağlayarak ihracatını artırılması yoluyla etkinleştirdi. Bu çabalar sayesinde UTM, Binyıl Kalkınma Hedefleri'ne (BKH) ulaşılmasında ortak çabalarımıza yardımcı oldu.  Şimdi BKH'ye ulaşmak için çalışmalarımızı hızlandırmak ve 2015 sonrası kalkınma gündemini formüle etmede, UTM ticaret yoluyla kapsayıcı ekonomik büyüme ve yoksulluğun ortadan kaldırılmasını teşvikte hayati olmaya devam edecektir''

Konuşmasının sonunda, UTM İcra Direktörü Arancha Gonzalez başta olmak üzere herkesi çabalarından dolayı kutlayan Ban, dünyada adil büyümeyi teşvik etmede, küresel kalkınmanın sağlanmasında ve insanların yaşamlarını iyileştirmedeki rollerinden dolayı UTM'ye teşekkür etti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.