Yoksul Türk öğrencilere yardım

Yoksul Türk öğrencilere yardım

BTF, Türkiye'deki yoksul öğrenciler için bağış kampanyası düzenledi.

ABD'deki Türk toplumunun önde gelen organizasyonlarından "Bridge to Türkiye Fund" (BTF), Türkiye'deki yoksul öğrenciler için bağış kampanyası düzenledi.
 
İnternet üzerinden bağış toplama platformu Crowdrise.com'da geçen ay başlatılan kampanya, New Jersey'deki Teaneck Creek Conservancy'de düzenlenen koşuyla sona erdi.
 
New York ve New Jersey eyaletlerindeki Türk toplumundan yaklaşık 100 kişiyi bir araya getiren etkinlikte konuşan BTF New York Temsilcisi Dr. Gül Bahtiyar, amaçlarının Türkiye'deki yardıma muhtaç çocuklar için burs kaynağı sağlamak olduğunu söyledi.
 
"Önceliğimiz eğitim, sonra da sağlık" diyen Bahtiyar, kampanya sonunda 20 bin dolar bağış toplandığını bildirdi.
 
Bahtiyar, 10 senedir faaliyet gösteren BTF'nin New York ve New Jersey ayağının bir sene önce oluşturulduğunu belirterek, sözlerine şöyle devam etti:
 
"Bu daha başlangıç. Bir sürü okul, bir sürü proje var. Daha da çok bilindikçe projelerin sayısı da artacak. Elimizden geldiğince yardım edeceğiz. Bu ilk organizasyonumuz ama o kadar güzel fikirler ve insanlar var ki, hepsini değerlendireceğiz. Bir aile olarak yolumuza devam edeceğiz."
 
Kampanyada toplanan paranın bir kısmı Ağrı'nın Patnos ilçesinde bulunan Akdilek Sebahattin Yıldız Okulu'na yardım için kullanılacak.
 
Etkinliği düzenleyenlerden Fordham Üniversitesi Öğretim Üyesi Lerzan Akın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Patnos'taki okulun araç gereçe, öğrencilerin de kıyafete ihtiyacı olduğuna dikkati çekti.
 
Bölgedeki okulların ve ailelerin kaynaklarının kısıtlı olduğuna vurgu yapan Akın, "Çok mutluyuz, buradan birazcık olsun yardımımız olacak" diye konuştu.
 
ABD'de yaşayan Türkler tarafından anavatana katkı sağlamak amacıyla 2003 yılında kurulan BTF, bugüne kadar düzenlediği kampanyalarla yaklaşık 1,2 milyon dolar bağış topladı.
 
Türkiye'de Çağdaş Yardımı Destekleme Derneği (ÇYDD) ile işbirliği içinde hareket eden kuruluşun Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında yaşamını yitiren 301 işçinin ailelerine yardım için oluşturduğu eğitim fonuna 130 bin dolar bağış yapılmıştı.
 
TRT Haber 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.