YÖK'e çeşitli sorumluluklar getirildi

YÖK'e çeşitli sorumluluklar getirildi

YÖK'ün sorumluluğu artırıldı.

Bakanlar Kurulu tarafından Meclis'e gönderilen, Sağlık Bakanlığı'nın, 'Türkiye Sağlık Enstitüleri Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nda bazı bölümler çıkarıldı. Üniversitelerdeki Mütevelli Heyetleri'nin YÖK tarafından belirlenmesi maddesi Alt Komisyon'dan çıkarıldı.
 
Türkiye Sağlık Enstitüleri Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'da yapılan değişiklilerle YÖK'e çeşitli sorumluluklar getirildi.
 
Tasarıdaki, 'Eğitim-öğretim faaliyetlerini yürütmekle birlikte mali borçlarını ödeyemeyecek durumda olduğu tespit edilen vakıf yükseköğretim kurumları hakkında, verilen süre içerisinde mali durumun düzeltilememesi halinde Yükseköğretim Kurulu gerekli tedbirleri alır. Vakıf yükseköğretim kurumlarının denetimi ve bu denetim sonucu ilgili yükseköğretim kurumu hakkında yol gösterici, düzeltici, kısıtlayıcı veya faaliyet iznini kaldırıcı önlemlerin alınmasına ilişkin usul ve esaslar YÖK tarafından çıkarılan yönetmelikle düzenlenir' ifadeleri de YÖK'e bu kurumları kapatma yetkisi veriyor.
 
Taslakta yer alan vakıf üniversitelerine sınırlamalar getirilmesi konusundaki maddelere itirazlar sürüyor.
 
Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.