YÖK kapasitesinde yenilenme

YÖK kapasitesinde yenilenme

YÖK Başkanı Çetinsaya, yükseköğretime olan talebin her yıl arttığını belirterek, 'Okullarımızın kapasite arttırmasına da teşviğimiz sürüyor' dedi.

Türkiye'de de yükseköğretime olan isteğin arttığını dile getiren Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, "Dünya ve Türkiye'de yükseköğretime olan istek her geçen gün artıyor.

Ülkemizin nüfus yapısıyla bu isteğin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini söyleyebiliriz. Bizler yükseköğretim kurumlarının sayısını artırırken bir yandan da kapasite artışını teşvik ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Çetinsaya, Türkiye'de 800 meslek yüksekokulu (MYO) bulunduğunu, bunun da yüzde 88-90'ının devlet üniversiteleri bünyesinde yer aldığını belirtti.

Son yıllarda YÖK bünyesinde Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içerisinde çalışmalar yürüttüklerini belirten Çetinsaya, 'Mesleki ve teknik yükseköğretimle ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz' dedi.

Çetinsaya, AB tarafından finanse edilen İnsan Kaynaklarının Mesleki Eğitim Yoluyla Geliştirilmesi Projesi kapsamında çalışmalarında sürdüğünü belirtti.

MYO'ların lisans programlarına dikey geçiş yoluyla geçmek isteyen öğrenciler ilgili sınavlara giriyorlar diyen Çetinsaya bu konu ile ilgili de çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.