YÖK Başkanı Çetinsaya: Yükseköğretime talep her geçen gün artıyor

YÖK Başkanı Çetinsaya: Yükseköğretime talep her geçen gün artıyor

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, son yıllarda yüksek öğretim alanında tüm dünyada çok hızlı değişimler ve dönüşümler yaşanmasıyla birlikte talebin de her geçen gün arttığını söyledi.

YÖK Başkanı Çetinsaya, Çorum'da Hitit Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Meslek Yüksek Okullarında Kalite, Mevcut Durum, Sorunlar ve Çözüm Önerileri' konulu konferansa katıldı.

Son yıllarda yüksek öğretim alanında tüm dünyada çok hızlı değişimler ve dönüşümler yaşandığını ifade eden Çetinsaya, "Bir taraftan ülkeler artan yüksek öğretim talebine arz üretmeye çalışırken diğer taraftan hem yüksek öğretim kurumlarının kazandırdıkları yeterlilikler istihdam bağlamında yeniden ele alınmakta, hem de uluslararasılaşma boyutu yüksek öğretim sistemlerinden yeni açılımlar talep etmektedir." dedi.

Çetinsaya, yüksek öğretim sistemlerinin hem birbiriyle bağlantılı ve iç içe geçmiş sorunlarla hem de konumları ne olursa olsun yeni kurulmuş, büyüyen ve olgun yüksek öğretim sistemleri gibi farklı yüksek öğretim evrelerinin sorunlarıyla da aynı anda yüzleşmek zorunda kaldığını vurguladı. YÖK Başkanı Çetinsaya şunları söyledi: "Bu durum, ülkelerin yüksek öğretim sistemlerini hem ulusal hem de uluslar arası dinamiklere göre yeniden yapılandırma süreçlerini tetiklediği gibi sürekliliğini de zorunlu kılmaktadır. Gelişmekte olan her ülkede olduğu gibi ülkemizde de yüksek öğretime olan talep her geçen gün artmaktadır. Ülkemizin genç nüfusu ve demografik özelliklerini göz önüne aldığımızda bu talebin giderek artacağını söyleyebiliriz. Artan bu talebi karşılamak için bir taraftan yüksek öğretim kurumlarımızın sayısını artırmakta diğer taraftan yüksek öğretim kurumlarımızın her birinin eğitim kapasitelerinde de artışı teşvik etmekteyiz. Tüm bunları yaparken yüksek öğretim sistemimizdeki bu büyümenin sürdürülebilir olması için de gerekli önlemleri almaya çalışmaktayız."

Türkiye'nin bugünkü genç nüfusu ve demografik özelliklerinin önemli bir potansiyel avantaj sunduğunu dile getiren Çetinsaya, "Ülkemizin rekabet gücünün artırılmasında, genel olarak eğitimin, özelde mesleki eğitimin ayrı bir önemi bulunmaktadır. Bu nedenle genelde mesleki-teknik eğitimin özelde ise meslek yüksek okullarının kalitesinin artırılması, eğitim-istihdam ilişkisinin güçlendirilmesi öncelikli gündemimiz arasında yer almaktadır. Bu çerçevede düzenlemiş olduğumuz ve iki gün sürecek bu çalıştay meslek yüksekokullarının sorunlarını masaya yatıracak ve kalitesinin artırılması ile ilgili yapılabilecekleri eğitim ve iş dünyasının temsilcileri ve paydaşlarımızla tartışacağız." şeklinde sözlerini tamamladı.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.