Yok artık! Müslüman konuk kabul eden otel cezalandırıldı

Yok artık! Müslüman konuk kabul eden otel cezalandırıldı

Çin'in Sincan Uygur Bölgesi üzerindeki yasaklamaları ve yaptırımları gün geçtikçe ağırlaşıyor. Bunun bir örneği ise bir otele verilen ceza ile öğrenildi.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Çin'de Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Özerk Uygur Bölgesi üzerinde Çin Komünist Partisi'nin aldığı kararlar gün geçtikçe garipleşiyor. Bunun bir örneği ise ülkenin kuzeyindeki bir otele verilen ceza ile gündeme geldi.

Çinli yetkililerin yeni aldığı bir karara göre, ülkedeki otellerin artık Uygur Bölgesi'nden gelen bir Müslüman müşteri kabul etmesi yasak. Otele gelen Uygurlu bir Müslümanın kaydı hiç bir şekilde yapılamaz. Çin Komünist Partisi'nin bu kararı 19. Parti Kongresi sırasında geçen yeni güvenlik yasası ile birlikte aldığı öğrenildi.

Otel ise kanundan bile haberi olmadan birden yüksek bir ceza ile karşı karşıya kaldı. Üstelik bu kanunun yerel otelleri mi, yoksa uluslararası otelleri mi kapsadığı dahi bilinmiyor.

Radio Free Asia'ya göre, cezaya çarptırılan Shenzhen otelindeki bir personel, 7 günlük rezervasyonlarını kabul ettikleri bir Uygur Müslümanı için Çin tarafından 15.000 Yuan gibi yüksek bir para cezasına çarptırıldıklarını söyledi.

Çin medyasına göre kanun terörizm ile savaş amaçlı çıkarılmış bir yasa. Fakat aynı medya böyle bir yasa konusunda halkın neden bilgilendirilmediğini söylemekten uzak duruyor. 

Uygur bölgesinde son olarak Müslümanlardan evlerindeki İslami sembolleri ve eşyaları teslim etmesini istemişti. Çin, Müslümanlara yönelik her geçen gün yeni bir yasa çıkararak baskısını hissettiriyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.