YKS Sınavı ne zaman yapılacak? Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı tarihi

YKS Sınavı ne zaman yapılacak? Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı tarihi

Üniversitelere giriş sisteminde YGS ve LYS'nin kalkması ile tek sınavlı sisteme geçilmiş durumda. Üniversiteye hazırlanan öğrenciler ise 2018'de YKS Sınavı ne zaman yapılacak? sorusuna yanıt arıyor. YKS ne zaman?

ÖSYM başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer tarafından verilen bilgiler doğrultusunda artık Üniversitelere Giriş için kullanılacak olan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) ne zaman? sorusu yanıt bulmuş durumda. 2018'de üniversitelere girmek için ter dökecek öğrenciler ise YKS Sınav Tarihi için heyecanlı.

Bilindiği üzere uzun zamandır tartışmaları süren süreç sona ermiş ve YGS ve LYS Sınavları kaldırılmıştı. Artık üniversitelere girişte tek sınavlı sistem geçerli olacak. Bu da Lise son sınıf öğrencileri ile Üniversitelere girmek isteyen mezun öğrenciler için son derece önemli bir sürecin başlamasına neden oldu.

YKS ne zaman yapılacak?

Akla ilk gelen soru YGS ve LYS 2018'de olacak mı? sorusu oldu. ÖSYM Başkanı Özer bu merakları gideren açıklamayı yaptı. YGS ve LYS bu yıl yapılmayacak. Yani 2018 yılında YKS Sınav tarihi beklenmeye başlayacak. YKS Başvuruları henüz netleşmese de 2018'in Mart ayı içinde başlayacak.

Peki YKS ne zaman? Özer'in açıklamalarına göre 2018'de Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı 23-24 Haziran 2018 tarihlerinde yapılacak. YKS için Ramazan'ın ve bayramın bitişi beklenecek.

ÖSYM Başkanı bir müjde vererek geçtiğimiz yıl tartışmalara yol açan 09.45 kuralının kaldırılacağının müjdesini de verdi. Artık öğrenciler sınavlara 10.00'dan sonra alınmayacak.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.