YKS puan hesaplama nasıl yapılır? 2018 YKS puan hesaplama robotu

YKS puan hesaplama nasıl yapılır? 2018 YKS puan hesaplama robotu

2018 YKS'nin ikinci ve son oturumu 1 Temmuz 2018 Pazar günü yapıldı. 2 milyondan fazla öğrencinin katıldığı YKS'de oturumların bitmesi ve soruların yayınlanması ile birlikte öğrenciler 2018 YKS Puan Hesaplama telaşına düşecek.

2018 YKS Puan Hesaplama robotu sınavdan sonra en çok arananlar arasında yerini alacak. İki oturumda yapılan YKS Sınavı, bu yıl üniversitelerde yer almak isteyen 2.5 milyon öğrencinin girdiği yeni sınavın adıydı. ÖSYM'nin belirlediği sınav merkezlerinde tüm Türkiye genelinde ortak yapılan sınav Temel Yeterlilik Testi ve Alan Yeterlilik Testi olmak üzere iki ayrı kısımda uygulandı.

Sınavın ikinci oturumu bugün yapıldı. Saat 15.30'da uygulanacak olan Yabancı Dil Testi ile sınav tamamen sona erecek.

Sınavlar sona erdikten sonra milyonlarca öğrenciyi 2018 YKS puan hesaplama telaşı saracak. Öğrenciler tercih edebilecekleri üniversiteleri kafalarında netleştirmek için 2018 YKS Puan Hesaplama nasıl yapılır sorusunu soracak. Bu durumda imdatlarına YKS Puan Hesaplama Robotu yetişecek.

2018 YKS Puan Hesaplama nasıl yapılır?

2018 YKS sona erdikten sonra, 1 Temmuz 2018 Pazar günü akşam saatlerinde YKS Soru ve Cevapları yayınlanacak. Soru ve cevapların yayınlanmasının ardından her test için doğru ve yanlış sayınızı hesaplayınız.

Doğru ve yanlışı hesapladıktan sonra;

2018 YKS PUAN HESAPLAMA ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ

Yukarıda verdiğimiz linkte Temel Yeterlilik Testi ve Alan Yeterlilik Testi için iki ayrı kısım bulunuyor. İki kısımda bulunan derslerin doğru ve yanlış sayısını yazınız. Ardından Ortaöğretim Başarı Puanı'nızı yazınız. HESAPLA yazan butona tıkladıktan sonra tahmini YKS puanınızı öğrenebilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.