'Yine hep beraber kardeşlik içerisinde yaşayacağız'

'Yine hep beraber kardeşlik içerisinde yaşayacağız'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, "İnşallah bu çatışmalar bitecek, yine hep beraber huzur ve kardeşlik içerisinde yaşayacağız" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde husumetli iki aşiretin barış yemeğine katıldı.

Viranşehir'de yaklaşık dört yıl önce Kuran ve Cuvan aşiretleri arasında çıkan, Seydo Patlak'ın ölümü ve üç kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan kavganın ardından başlayan husumet, Bakan Çelik'in de katıldığı barış yemeğiyle sonlandırıldı.

Kanaat önderlerinin girişimleri sonucu barışan aileler, Viranşehir'deki bir düğün salonunda bir araya geldi. Barış yemeği öncesinde konuşan Çelik, aşiretler arasındaki barıştan memnuniyet duyduğunu belirterek, benzer olayların bir daha yaşanmamasını arzu ettiğini söyledi. 

Çelik, insanların birbirine kin ve nefretle bakmasından rahatsız olduğunu ifade ederek, kan davalarının hem bölgenin hem de Türkiye'nin yeni vizyonunda yerinin olmadığını vurguladı.

Ülkedeki çatışma ortamının sona ermesi için yoğun çaba gösterildiğine dikkati çeken Çelik, şunları söyledi:

"Bu çatışma ortamının bitmesi için Allah'a şükür başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere taşın altına gövdemizi koyduk. İlle de barış, kardeşlik diyoruz. Bu devleti beraber kuranlar geleceğin büyük Türkiyesini beraber kursunlar diye gayret ediyoruz. Onun için mücadele ediyoruz. İnşallah bu çatışmalar bitecek, yine hep beraber huzur ve kardeşlik içerisinde yaşayacağız. Aşiretin aşirete düşman bakması çok kötü. Ben yaklaşık 4 yıldır burada sizleri tanıyınca, sizlerle kaynaşınca ve aşiret yapısını görünce doğrusu çok mutlu oldum. Aşiret demek, büyük aile demek. İyi ki aşiret var çünkü bu tablo (barış) bu liderler vasıtasıyla oluşuyor. Aşiret liderleri, önderleri, abileri sayesinde bu kardeşlik ve barış ortamı sağlanıyor. Onun için bu büyük ailelere düşmanlık yakışmıyor."

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç de Şanlıurfa'nın Türkiye'de ve dünyada huzurun, kardeşliğin ''başkenti'' olarak bilindiğini söyledi.

Güvenç, yüzlerce insanın bir araya gelip sarılmasının ve helallik istemesinin yöneticileri duygulandırdığını belirtti.

Daha sonra tokalaşan aşiret üyeleri, okunan duanın ardından birlikte yemek yedi.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.