Yıllardır beklenen tünelde sona gelindi

Yıllardır beklenen tünelde sona gelindi

Van'ın Bahçesaray ilçesinde "Dokuzuncu gezegen" olarak adlandırılan bölgede kışın yolların kapanmaması amacıyla 4 yıl önce yapımına başlanan kar tüneli çalışmalarında sona gelinmesi, ilçe halkını sevindirdi.

Kışın olumsuz hava koşullarının etkili olduğu ve kapanan karayolu nedeniyle ulaşımın sağlanamaması, adeta dünya ile bağlantısının kesilmesi nedeniyle ilçe halkı tarafından "Dokuzuncu gezegen" olarak adlandırılan Bahçesaray karayolunda inşa edilen kar tüneli çalışmaları tamamlandı.

    2 bin 985 metre rakımdaki Karapet Geçidi'nde yapımına 4 yıl önce başlanan ve 87 milyon liraya mal olan kar tüneliyle Van-Bahçesaray karayolu artık kapanmayacak. İki kilometre uzunluğunda ve 8,5 metre genişliğindeki tünel çalışmalarında sona gelinmesi, ilçe halkı tarafından sevinçle karşılandı.


Bölgede yaşayan vatandaşlardan Hayrettin İltemiş yaptığı açıklamada, ilçe yolunun kış aylarında sürekli kapandığını söyledi. Yapılan kar tüneliyle karayolunun artık kapanmayacağını ifade eden İltemiş, uzun zamandır bu tünelin açılmasını beklediklerini dile getirdi.

İltemiş, yapılan hizmetten memnun olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Burada kar tüneli yapılmadan önce yol sürekli kapanıyordu. Birkaç yıl önce devletimiz tarafından kar tüneli yapılmaya başlandı. Şimdi çalışmaların büyük bir kısmı tamamlandı. Henüz açılışı yapılmadı ama önümüzdeki birkaç gün içerisinde açılmasını bekliyoruz. Önceki yıllarda bu yolda çok zorluk yaşadık. Her gün en ufak bir kar yağışında bile araçlarımıza zincir takarak bu yoldan geçebiliyorduk. Buraya sürekli çığ düşüyor ve yol kapanıyor. Bu tünelin yapılmasıyla inşallah bir daha yolumuz kapanmayacak. Allah devletimizden ve bu kar tünelini yapanlardan razı olsun."

"Bazen aylarca Van'a gelemiyorduk"

Van-Bahçesaray yolunda yolcu taşımacılığı yapan Rüstem Yücel de Karapet Geçidi'nde kar yağışı ve çığlar nedeniyle yolun yaklaşık sekiz ay kapalı kaldığını söyledi.

Kar tüneliyle yolun artık kapanmayacağını ifade eden Yücel, "Kış ayı boyunca her gün yolumuz kapanıyordu. Bazen aylarca Van'a gelemiyorduk. Ama Allah devletimizden razı olsun ki tünel yapıldı. Artık yolumuzun kapanmayacak olması bizi çok sevindirdi." diye konuştu."Yol sekiz ay kapalı kalıyordu"

Vatandaşlardan Mecit Altındere ise kar tüneli sayesinde Bahçesaray ve Van arasındaki ulaşımın artık aksamayacağını, vatandaşların kış aylarında rahat bir nefes alacağını belirtti.

Altındere, "Kış aylarında yoğun kar ve çığlar nedeniyle bu yol sekiz ay kapalı, dört ay da açık oluyor. Şimdi tünel yapıldı. İnşallah artık yollarımız kapanmaz ve bizler de rahat bir nefes alırız. Allah bunu yapan devlet yetkililerimizden razı olsun. Gerçekten çok iyi bir hizmet. Yolun kalan diğer bölümüne de tüneller yapılırsa çok memnun oluruz" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.