Yılın 3'te biri hasta geçiyor

Yılın 3'te biri hasta geçiyor

'Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları' anlatıldı

Prof. Dr. Esen Demir, Uzm. Dr. Cem Murat Bal ve Doç. Dr. Ahmet Keskinoğlu katıldı. Panelde çocuklarda üst solunum, alt solunum ve idrar yolu enfeksiyonları ve tedavi yöntemleri anlatıldı. Oturumda alt solunum yolu hastalıkları hakkında konuşma yapan Prof. Dr. Esen Demir, "Alt solunum yolu hastalıkları küçük çocuklar için ölümcül olabilir. Bebeklerin ilk 4 ay sadece anne sütüyle beslenmeleri gerekir. Anne sütü çocuklar için zemzem niteliğinde, ilk 4 ay sadece anne sütü verilmelidir" dedi. Prof. Dr. Demir, çocuk kreşe gidiyorsa, annenin yaşı 17’nin altında ise evde sigara içiliyorsa ve bağışıklık aşıları tamamlanmadıysa alt solunum yolları enfeksiyonlarında risk faktörlerinin çok yüksek olduğunu belirtti.

'ÇOCUKLAR YILIN 3’TE BİRİNİ HASTA GEÇİRİYOR'

Üst solunum yolu hastalıkları ve tedavi yöntemlerine değinen Uzm. Dr. Cem Murat Bal, "Çocuklar yılın 3’te birini hastalıklarla geçiriyor. Hatta eğer kreşe gidiyorlarsa bu süreç yılın tamamına yayılabiliyor" diye konuştu. Soğuk algınlığı durumlarında antibiotiklere hemen başvurulmamasını öneren Uzm. Dr. Bal, ateş düşürücülerin tedavi için yeterli olduğunu belirtti. Uzm. Dr. Bal, "Basit soğuk algınlığı dışındaki yine çocuklarda sık görülen akut faranjit, sinüzit ve orta kulak iltihabı hastalıklarının tedavisinde ise antibiotik kullanımı kesinlikle gereklidir" dedi.

'KIZ ÇOCUKLARINDA İDRAR YOLU ENFEKSİYONU'

Çocukluk çağı idrar yolu enfeksiyonu ve tedavilerine değinen Doç. Dr. Ahmet Keskinoğlu, "Erkek çocuklara oranla kız çocuklarında idrar yolu enfeksiyonu daha sık görülüyor. Bu durum ileriki yaşlarda ciddi hasarlar verebilir" diye konuştu. Doç. Dr. Keskinoğlu, "İdrar yolu enfeksiyonunun en önemli sebebi okulların tuvaletinin pis olması dolayısıyla çocukların okulda geçirdikleri 6 ile 8 saat kadar uzun bir süre tuvaletini tutmasıdır" dedi.

Habertürk

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.