Yıldırım: Kimin ne dediğinin önemi yok

Yıldırım: Kimin ne dediğinin önemi yok

Başbakan Binali Yıldırım, TSK’nın PYD’yi vurması konusunda kimin ne dediğinin önemi olmadığını söyledi. ABD'nin Münbiç için teminat verdiğini de belirten Yıldırım, "Orada YPG/PYD unsuru kalmayacak" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, gündemdeki konularla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Yıldırım, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) PYD'yi vurması konusundaki bir soru üzerine şöyle konuştu;

“Türkiye'nin Suriye'de yaptığı faaliyetler tamamen terör örgütlerini bertaraf etmeye yöneliktir. Aynı zamanda ülkemizin sınır güvenliğini sağlamaya yöneliktir. Bir yandan da DEAŞ başta olmak üzere PYD, YPG, biz bunları terör örgütü olarak kabul ediyoruz.

Terör örgütlerine karşı yaptığımız mücadelede de kimin ne dediğinin önemi yok. Biz ülkemizin, sınırlarımızın güvenliğini sağlamak için ne gerekiyorsa bugüne kadar yaptığımız gibi bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz. Kimsenin toprağında, yerinde, yurdunda gözümüz yok. Kendi ülkemizin güvenliği bizim için her şeyin önünde gelir."

Koalisyon güçleriyle temasta olduklarını da vurgulayan Yıldırım, “Endişe edecek bir durum yok” dedi.

"IRAK'IN TERÖR ÖRGÜTLERİNİ ZAPTURAP ALTINA ALMASI LAZIM"

Irak’ta olanlarla Türkiye’nin her yönüyle ilgili olduğu ifade eden Yıldırım, “Musul'da ve Irak'ta olan işlerden Türkiye her yönüyle ilgilidir. Çünkü Irak'la bizim 350 kilometre sınırımız var. Irak topraklarından bu sınırları aşarak bölücü terör örgütü bizim başımızı ağrıtıyor. Dolayısıyla Irak'ın her şeyden önce orada barınan ve Türkiye'nin başını ağrıtan bu terör örgütlerini zapturapt altına alması lazım” dedi.

BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin başkanlık sistemi konusundaki açıklamalarını "olumlu adım" olarak nidelendiren Yıldırım, kendisine teşekkür etti.

"TARİH VERMEK SAĞLIKLI OLMAZ"

Başkanlık sistemiyle ilgili teklifi TBMM’ye sunacaklarını ifade eden Yıldırım, “Bizim istediğimiz, bu sorunu vatandaş çözecek, vatandaş hep siyasetin çözemediği sorunları bugüne kadar çözerek geldi. Biz, bu anayasa değişikliği vatandaşın önüne götürüldüğünde en makul, en doğru kararı vereceğine inanıyoruz. Yeter ki yüce Meclisimiz bu yolu açsın” diye konuştu.

Yıldırım, şu anda herhangi bir takvim veremeyeceklerini belirterek, “Adım adım gideceğiz, tarih vermek sağlıklı olmaz” diye konuştu.

"MÜNBİÇ'TE PYD KALMAYACAK"

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ile yaptıkları görüşmede PYD konusunu da ele aldıklarını ifade eden Yıldırım, “ABD'nin bu konuda sözü var. Sözünün de arkasında olduğunu ABD Savunma Bakanı teyit etti ve Münbiç'te hiçbir YPG/PYD unsuru kalmayacak. Bunun teminatını tekrar verdiler. Bizim için PKK neyse PYD ve YPG de aynıdır, bunlar da terör örgütüdür. Bunlara maalesef silah verilmesi, DEAŞ'a karşı Amerika tarafından kullanılması büyük bir yanlıştır. Bunu kendilerine açıkça söyledik" dedi.

KAMUDAKİ GÖREVDEN ALMALAR

Yıldırım, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele kapsamında kamuda görevden almalara yapılan itirazlara ilişkin bir soru üzerine şöyle konuştu:

“İtiraz sayısı 116 bin civarında ama tabii mükerrer itirazlar var, illerde, bakanlıklarda yapanlar var. Üzerinde çalışılıyor. Biz ne söyledik, haksızlık varsa düzeltilecek. Şu anda da bu çalışmaları bakanlıklarımız yapıyor. Başbakan Yardımcımız Nurettin Canikli'nin koordinasyonunda bu çalışma yürüyor. Tamamlandıkça peyderpey müracaatları, itirazları haklı görünenlerin işlemleri düzeltilecek."

NTV, AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.