Yıldırım: Basit vergi modeline geçeceğiz

Yıldırım: Basit vergi modeline geçeceğiz

Yıldırım, 'Önümüzdeki dönemde çok basit, anlaşılabilir, ciroya göre daha çok vergi geliri sağlayacak, basit bir modeli hayata geçireceğiz' dedi.

VERGİ AYAK BAĞI OLMAYACAK

'Vergi sisteminin bilişim sektörünün ayağının ayak bağı olmasının önüne geçeceğiz' diyen Yıldırım, 'Son 14 yılda altyapı çalışmalarında önemli yollar kat edildiği gibi sektörün önünü açacak yasal düzenlemelerin de yine bu dönemde gerçekleştirildi' dedi. Yıldırım, bu dönemde, ses tekelinin kaldırıldığını, telekomünikasyon sektöründe serbestleşme sağlandığını ve vergilerde düzenlemeler yapıldığını da anımsattı.

BASİT VERGİ MODELİNE GEÇECEĞİZ

İstenilen düzeyde olmasa da internetten başlayarak vergilerde indirime gidildiğini hatırlatan Yıldırım, 'İnternet üzerindeki Özel İletişim Vergisini 20 puan düşürerek yüzde 5'e indirdiklerini, sektörde kayıt dışılığın önüne geçen düzenlemeler yaptıklarını ifade eden Yıldırım, 'Mevcut vergi sistemimiz iletişim sektörünün gelişmesine ayak uyduran bir sistem değil. Önümüzdeki bu dönem içerisinde çok basit, anlaşılabilir, sektörün büyümesini, hızını yavaşlatan değil, büyümesini daha da hızlandıran ve oluşan ciroya göre çok daha da vergi geliri sağlayacak, basit yeni bir modeli hayata geçireceğiz. Vergi sisteminin bilişim sektörünün ayağının ayak bağı olmasının önüne geçeceğiz. Bunu da burada sektörle paylaşmak istiyorum' diye konuştu.

Sabah

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.