Yıkım için 3 leylek yavrusunun uçması bekleniyor

Yıkım için 3 leylek yavrusunun uçması bekleniyor

Balıkesir'de yerine yenisinin inşa edilmesi planlanan Sındırgı Belediyesi binasının yıkımına, yumurtadan yeni çıkan üç leyleğin uçması beklendiği için henüz başlanamadı.

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde 3 milyon liralık yatırımla belediyenin yeni hizmet binasının inşaatına başlanılması için 50 yıllık eski binanın üzerindeki yuvada bulunan 10 günlük üç leyleğin uçması bekleniyor.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, AA muhabirine, iki katlı belediye binasının 1965'te yapıldığını söyledi.

Balıkesir'e büyükşehir statüsü verilmesinin ardından Sındırgı'nın 5 olan mahalle sayısının 74'e, belediye birimlerinin ise 5'ten 15'e yükseldiğini vurgulayan Yavaş, hizmet verilen bölgenin genişlemesi nedeniyle mevcut binanın yetersiz kaldığını anlattı.

Yeni binanın projesini 8 ayda hazırladıklarını ve önceliklerinin doğaya saygı olduğunu belirten Yavaş, şöyle konuştu:

''İnşaata başlamak için mevcut binanın yıkılması gerekiyor. Binanın çatısındaki bacanın üzerinde leylek yuvası var. Yaklaşık 30 yıldır burada leylekler konaklıyor, yavru yapıp yaz sonunda beraber göç ediyorlar. Şimdi bir çift leyleğin üç yavrusu oldu. Yeni bina jeotermalle ısınacak ve bacaya ihtiyaç yok ama projemizde leylekleri koruyabilecek, onları da Sındırgı'nın parçası haline getirecek yer ayırdık. Belediyede başkanın, vatandaşın yeri varsa leyleğin de yeri var. Binanın yer teslimi yapıldı. 15 günden bu yana leyleğin yavrularının çıkmasını bekledik. Yavrular çıktı, 10 günlük oldular. İnşallah 15 gün sonra uçacaklar. 3 milyon liralık yatırım, yavru leyleklerin uçmasını, keyfini bekliyor."

Ekrem Yavaş, yavruların uçmasıyla söz konusu yuvayı bacayla inşaat alanının hemen yanına yaptırdıkları direklerin üzerine taşıyacaklarını bildirdi. 

İnşaata daha sonra başlayacakları bilgisini veren Yavaş, "Binanın yıkımı yaklaşık 45 gün gecikecek ama olsun, üç küçük leyleğin hayatı daha önemli. İnşallah seneye leylekleri yeni binamızın çatısında ağırlarız" ifadesini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.