YHT yolcularına büyük kolaylık

YHT yolcularına büyük kolaylık

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Yüksek Hızlı Trenleri (YHT) dünya standartlarında lükse kavuşturuyor.

Bakanlığın başlattığı çalışmalar kapsamında trende bisikletler için vagon ayrılacak. Buna göre vatandaşlar hızlı tren yolculuğunu tercih ederken artık bisikletlerini de yanında götürebilecekler.
 
Hızlı treni kullanan dünyada 8 ülkeden biri olan ve her geçen yılda tren hattını artıran Türkiye, şimdi YHT’lerde dünya standartlarında yeni bir projeye daha imza atmaya hazırlanıyor.
 
Bisiklet kültürü yaygınlaştırılacak
 
Genellikle gelişmiş ülkelerin bazılarında uygulanan hızlı trenlerde bisiklet vagonu projesini Türkiye’de de başlatmayı planlıyor.
 
Konuyla ilgili çalışma başlatan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesindeki Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü (TCDD), proje kapsamında hızlı trende vagonlardan birini sadece bisikletler için ayıracak. Böylece vatandaş bisiklet ile geldiği tren garına çok az miktarda bir ücret farkı ödeyerek trende bisikletler için ayrılan özel vagonda bisikletini gittiği şehre yanında götürebilecek. TCDD, bu projeyi hayata geçirmekle birlikte vatandaşlarda hem bisiklet kültürünü yaygınlaştırmayı hem de gittiği ilde istediği yerleri bisiklet ile daha rahat bir şekilde ulaşmasına olanak sağlamayı hedefliyor. 
 
Star

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.