YGS ve LYS kalkacak mı? Bu yıl LYS ve YGS olacak mı?

YGS ve LYS kalkacak mı? Bu yıl LYS ve YGS olacak mı?

TEOG tartışmaları hız kesmeden devam ederken, bir süpriz de Üniversite Sınavları kalkacak mı? sorusu soranlara geldi. Üniversitelere girişte uygulanan LYS ve YGS kalkacak mı?

TEOG Sınavlarının kaldırılması ülke gündemindeki en önemli konulardan biri. MEB, önümüzdeki günlerde toplanıp, TEOG'un resmi olarak kaldırıldığını açıklayacak olsa da, dün Millil Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz beklenen soruya yanıt verdi ve TEOG kesinlikle kalkıyor dedi. 

TEOG'un akıbeti gibi, LYS ve YGS Sınavlarının akıbeti de merak konusu olmaya başlamışken sürpriz bir gelişme yaşandı. Üniversite sınavları kalkacak mı? sorusu şu dakikalarda merak ediliyor.

LYS ve YGS kalkacak mı?

Geçtiğimiz günlerde kendisi ile yapılan röportajda TEOG kaldırılmalı diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün de üniversite sınavları ile ilgili açıklama yaptı.

"Bu konuyla ilgili olarak bir defa çocuklarımızı bindirilmiş kıtalar olarak görmek istemiyoruz. Bu imtihan kıskacı altında çocuklarımızın bitmesini, tükenmesini görmek istemiyoruz. Hazırlıklarımız var, bu hazırlıkların hepsini hükümetimiz, Milli Eğitim Bakanlığı vasıtasıyla zaten açıklayacaktır ama artık aileler, çocuklar rahat etsin, sadece kendi derslerine odaklansınlar. Gerek ortaöğretimde gerek lisede artık canla başla kendi performanslarını ortaya koyacaklar. Ona yoğunlaşarak üniversiteye de gidecekler."

Üniversiteye giriş sınavlarıyla ilgili bir değişiklik olup olmayacağı da sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "O da olacak, o konuda da çalışılıyor" değerlendirmesini yaptı.

LYS ve YGS konusunda henüz resmi bir girişim veya başka bir açıklama yok. TEOG gibi LYS'de kalkacak mı? önümüzdeki günlerde ÖSYM'nin alacağı karar beklenecek.

Risalehaber.com

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.